Home / TEMA DANA / „VLAST ĆE DRŽATI VODU DO IZBORA, POSLE SLEDI TEKTONSKI POREMEĆAJ U EKONOMIJI“

„VLAST ĆE DRŽATI VODU DO IZBORA, POSLE SLEDI TEKTONSKI POREMEĆAJ U EKONOMIJI“

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da će vraćanje rata i plaćanje kamata na kredite koje je vlast uzela od marta 2022. godine izazvati veliki tektonski poremećaj u ekonomiji, a „režim će pokušati da drži vodu do izbora“, najavljenih za početak aprila sledeće godine.

„Spoljni dug je toliki da se od 2018. godine do danas budžetski deficit povećao 183 puta. Vlast će nastojati da posle izbora uvuče nekoga iz opozicije uđe u Vladu Srbije kako bi podelila odgovornost za lošu ekonomsku politiku“, rekao je Kovačević u Pančevu na tribini koju je organizovalo udruženje „Tolerancija Srbije“.

Kovačević, koji je i predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo, rekao je da se ta stranka se zalaže za manje namete na plate radnika, jer će tako radnici dobijati veće plate, i kao primer naveo da poslodavac na neto platu radnika od 100.000 dinara državi mora da plati još 60.000 dinara.

„Slovačka je završila tranziciju sa 78 parafiskalnih nameta privredi, a u Srbiji zvanično postoji 250 takvih namera, dok njihov stvaran broj dostiže i 1.100“, naveo je Kovačević.

Kovačević je istakao da je zdravstveni sistem Srbije je nereformisan, i da zato privatni lekari godinama ne mogu da uđu u program Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, što bi zdravstvene usluge učinilo dostupnijim i kvalitetnijim.

„Ne postoji nijedan racionalan razlog zbog koje privatne bolnice nisu u ukupnom sistemu zdravstvene zaštite“, zaključio je Kovačević.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …