Home / TEMA DANA / Vojni penzioneri Vučiću: „Neustavno si nam smanjio penzije, ne želimo da budemo tvoji heroji”

Vojni penzioneri Vučiću: „Neustavno si nam smanjio penzije, ne želimo da budemo tvoji heroji”

500

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije poručilo je večeras premijeru Srbije i predsedničkom kandidatu vladajuće koalicije Aleksandru Vučiću da im je “dosta njegovih neispunjenih obećanja, otimanja i izjava koje vređaju zdravu pamet”, a kažu i da ne žele da slušaju da su njegovi “heroji”.

„Ne želimo da budemo heroji nekome ko je, suprotno Ustavu Srbije i moralu, nasrnuo na imovinu grupe koja je uglavnom bolesna i gladna”, navodi Udruženje povodom dopisa koji je stigao na adrese penzionera s Vučićevim potpisom, uz poruku zahvalnosti za njihovo “žrtvovanje” na što oni odgovaraju da je “dosta uvreda i ponižavanja penzionera”.
Udruženje navodi da su penzije smanjene na neustavan i nemoralan način i da je prekinuto usklađivanje penzija.

„Niste nam dokazali da se borite za naš i bolji život naših potomaka jer već pet godina od kada ste na vlasti, mi takav bolji život nismo osetili, a biološki ne možemo da ga čekamo 35 godina”, navodi Udruženje i dodaje da to što se Vučić trudi da penzije budu redovne nije dovoljno, jer stari ljudi “sve više, brže, jače i bolje” umiru, zbog nemanja hrane, lekova i medicinske zaštite.

Penzioneri, piše u saopštenju, zato pitaju Vučića šta da očekuju od nekog drugog predsednika vlade, kada on godinama tvrdi da je on najbolji.

„Gospodine predsednički kandidatu, niste dokazali da je Srbija bila u bankrotu, nismo dali saglasnost da nam smanjite penzije, zakonom nije propisano i mi ne znamo za šta trošite naš novac, a imamo informacije da ga nedomaćinski razbacujete iz budžeta na svakom koraku”, piše Udruženje.

(Beta)

Check Also

SRBIJA PRED POTPUNIM ZATVARANJEM

Direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Srbiji Marijan Ivanuša rekao je da se trenutna …