Home / TEMA DANA / VUČIĆ IZDAO VAŽNO UPOZORENJE: ROSU SE PRIPREMA ZA UPAD NA SEVER KOSOVA! ODGOVOR ĆE BITI JAK I ODLUČAN

VUČIĆ IZDAO VAŽNO UPOZORENJE: ROSU SE PRIPREMA ZA UPAD NA SEVER KOSOVA! ODGOVOR ĆE BITI JAK I ODLUČAN

Predsednik je otkrio da je Srbija spremila paket oštrih kontramera kao odgovor na uvedene takse, ali da ih neće aktivirati pre sastanka u Parizu.

ROSU planira upad na sever Kosova i hapšenje na desetine lokalnih Srba koje će potom optužiti za kriminal i korupciju.

Ove alarmantne informacije izneo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, neposredno pre sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i dodao da neće dozvoliti da iko slomi Srbiju, a da će narod biti zaštićen u slučaju da bilo kome padne na pamet da pokuša neki pogrom.

Vučić je upozorio da bi ludački scenario Prištine mogao da dovede do nove eskalacije sukoba i apelovao na međunarodnu zajednicu da spreči napad na Srbe.

– Znamo da su jedinice ROSU u pripravnosti i da nameravaju da hapse Srbe. Pripremljeno je hapšenje više desetina Srba na KiM. Molimo i upozoravamo međunarodnu zajednicu da to spreči, jer u ludilu borbe albanskih stranaka na Kosovu za rejtinge, na kraju stradaju Srbi –apelovao je Vučić.

On je dodao da u borbi albanskih partija na Kosovu za rejting stradaju oni koji su najviše „krivi“, odnosno Srbi:

– Pobiše se međusobno da dokažu ko je veći antisrbin, jer je Haradinaju popularnost skočila za 20. odsto. Teško Srbima dok se njihovi izbori ne završe. Jedina tema Albanaca su Srbi i Srbija, ali ne samo Srbi na KiM, već i u Srbiji i Republici Srpskoj, koji postaju omiljena tema – dodao je Vučić.

Predsednik je otkrio da je Srbija spremila paket oštrih kontramera kao odgovor na uvedene takse, ali da ih neće aktivirati pre sastanka u Parizu.

– Dosta smo bili strpljivi, vreme je da odgovorimo. Gledaćemo da te mere ne pogode Srbe na KiM, zato su one ograničene, ali vrlo snažne i oštre. Ipak mi nećemo ići sa njima dok se ne završi sastanak u Parizu. Tada ću upoznati Makrona i Merkelovu o odgovoru Srbije, posle devet meseci anticivilizacijskih taksi, rezolucija o navodnom genocidu, formiranja vojske, nesprovođenja Brisleskog sporazuma od strane Prištine – rekao je Vučić.

– Mi ćemo nastaviti sa politikom ozbiljnosti i odgovornosti, ali će pozicija Srbije biti veoma čvrsta i tvrda. Vara se svako ko pomisli da će moći da slomi Srbiju. Moj odgovor će biti jasan i čvrst – zaključio je on.

Direktor Kancelarije za KiM marko Đurić kaže da će Srbi na KiM biti zaštićeni od jednostranih akcija Prištine.

– Nadamo se da međunarodna misija sprovodi svoj mandat tako da do nasilnih scenarija ne dođe. Ponovili smo iskrenu rešenost Srbije da na miran način rešava probleme, ali i čeličnu odlučnost da se srpski narod na KiM zaštiti od svake eventualne namere da ga više ne bude – rekao je Đurić.

Check Also

„TRENUTNA SITUACIJA U SVETU DOPUŠTA POČETAK KATASTROFE U SVAKOM TRENUTKU- SVE JE SPREMNO ZA KOLAPS“

Ruski ekonomski ekspert Mihail Hazin savetuje ulaganje u zlato kao predmet dugoročne finansijske perspektive. Struktura …