Home / TEMA DANA / Vučić neće predlagati premijera, građani donose odluku na novim izborima u avgustu..?

Vučić neće predlagati premijera, građani donose odluku na novim izborima u avgustu..?

glasanje izbori

Odluku o tome ko će zasesti u u fotelju premijera nakon što Aleksandar Vučić preuzme dužnost predsednika Srbije mogli bi da donesu građani na biralištima i to možda u avgustu, piše sutrašnji “Alo”.

– Iako ovih dana svi čekaju da izabrani predsednik Aleksandar Vučić odluči kome će poveriti premijerski mandat to se, ipak, neće dogoditi – piše “Alo”, pozivajući se na dobro obavešteni izvor, koji kaže i da ni Ana Brnabić ni Ivica Dačić neće biti imenovani za premijera iako ovih dana važe za glavne favorite.

Prema tom izvoru, Vučić ozbiljno razmišlja da raspiše vanredne parlamentarne izbore krajem leta, tačnije za avgust.

– Vučić trpi veliki pritisak unutar partije. Postoji jaka struja u taboru naprednjaka koja insistira na tome da novi premijer bude baš iz te stranke… Idejom da na to mesto dođe Ivica Dačić nisu oduševljeni – piše list.

U tekstu se navodi da, međutim, ni u unutar SNS ne postoji konsenzus o Vučićevom nasledniku jer svako misli da je zaslužniji od onog drugog, dok socijaliti očekuju imenovanje Dačića jer smatraju da su upravo oni doprineli Vučićevoj pobedi na predsedničkim izborima.

Što se tiče Ane Brnabić, uticajne konzervativne struje unutar zemlje ne slažu se sa tim da osoba koja je homoseksualno orijentisana bude imenovana za predsednicu Vlade i vrše pritisak na premijera.

Kako se navodi, Vučić ne obraća pažnju na te ultimatume, ali razmišlja o tome da nikome ne ostavlja blanko svoju fotelju, jer je ova Vlada izabrana upravo na krilima njegove

popularnosti u narodu i on ne želi da snosi odgovornost za eventualne loše poteze koje bi onaj koga predloži mogao da vuče.

– Stoga veoma ozbiljno razmišlja da predloži nove parlamentrne izbore pa da Vladu vodi onaj ko na njima ostvari trijumf – navodi izvor lista.

S obzirom na to da se očekuje da gradonačlenik Beograda Siniša Mali uskoro podnese ostavku na to mesto, postoji mogućnost da vanredni parlamentrni i beogradski izbori idu u paketu, navodi izvor lista i dodaje da bi Vučić tim potezom u potpunosti destabilizovao opoziciju koaj se još nije oporavila od poraza na predsedničkim izborima.

Naprednjaci bi, pak, opet išli u veliku koaliciju sa svojim dosadašnjim partnerima, osim što postoji mogućnost da SPO više ne bude deo te priče, zaključuje taj izvor, napominjući da se očekuje da Vučić uskoro donese konačnu odluku.

(Tanjug)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …