Home / TEMA DANA / „VUČIĆ NIKADA NEĆE RASPISATI REFERENDUM O RIO TINTU- SLEDI KLjUČNI MOMENAT, NA TOME ĆE SE LOMITI SVE!“

„VUČIĆ NIKADA NEĆE RASPISATI REFERENDUM O RIO TINTU- SLEDI KLjUČNI MOMENAT, NA TOME ĆE SE LOMITI SVE!“

Predsednik Aleksandar Vučić vratio je danas na ponovno glasanje Zakon o vodama. Ekološki aktivisti poručuju da je ponovo na delu čista politička odluka i proračun Vučića, a Ćuta Jovanović poručuje da finalna borba tek sledi i da će se sve lomiti na Rio Tintu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić vratio je Skupštini Srbije Zakon o vodama na ponovno odlučivanje, o čemu je Nova.rs pisala. Vučić je vratio Zakon jer nije usklađen sa ustavno pravnim poretkom Republike Srbije, saznaje Nova.rs od izvora iz Narodne skupštine.

Prema rečima našeg sagovornika, zakon je vraćen i zaveden i u narednom periodu će se naći u proceduri.

Ekološki aktivista Aleksandar Ćuta Jovanović rekao je za Nova.rs da Vučić prvo krši ustav i zakon, a da ga onda navodno poštuje.

„Vučić prvo krši ustav zakon pa ga onda povlači , a onda vraća. Nakon toga kaže narod je u pravu. Sve su to njegove političke igranke. Ubeđen sam da nikada neće raspisati referendum o Rio Tintu. On se ne snalazi na terenu ekologije i to je ono što on vidi kao najveću opasnost za svoju vlast. Vučić ne može da se sakrije, sledi ključni momenat a to je Rio Tinto. Na tome će se lomiti sve“, rekao je Ćuta za Nova.rs.

Radomir Lazović iz Inicijative „Ne davimo Beograd“ kazao je da je Zakon o vodama urađen u tajnosti i da je on štetan po nekoliko osnova.

„Bila je moguća direktna pogodba za splavove i problem je što je njima bila moguća direktna eksploatacija vode. Ostaje da vidimo zbog čega je Vučić sada povukao Zakon o vodama, njemu je retko interes građana na pameti. Moguće da je došlo do unutrašnjim poremećaja u interesnim grupama SNS“, rekao je Lazović za Nova.rs.

On ističe da je ogromno nezadovoljstvo građana zbog ovog zakona, te da takve akcije sigurno imaju uticaja na odluke.

„Da Vučić reaguje pozitivno na argumente koje ukazuje organizacije i aktivisti, to bi bilo dobro, ali sumnjam da samo to ima uticaj. U prošlosti je se pokazalo da on ne reaguje na nešto što su zdravorazumski argumenti, a da uvek reaguje na probleme unutar stranke“, zaključio je Lazović.

(Nova.rs)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …