Home / TEMA DANA / VUČIĆ SA ALBANCIMA REŽIRA STRAH OD RATA DA BI NAROD PRISTAO NA PREDAJU KOSOVA

VUČIĆ SA ALBANCIMA REŽIRA STRAH OD RATA DA BI NAROD PRISTAO NA PREDAJU KOSOVA

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić smatra da Aleksandar Vučić sa svojim partnerima Tačijem i Haradinajem, režirano stvara predratnu atmosferu kako bi imao opravdanje za potpis sporazuma koji bi omogućio ulazak tzv. Kosova u UN.

Jeremić je naveo da su se Vučić i Tači sastali 4.novembra u Rimu, a da je samo nekoliko dana nakon toga Priština podigla takse na proizvode iz Srbije najpre na 10 a onda i na 100 odsto, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

„Ako se razgraniče Srbija i Kosovo na način na koji to žele Vučić i Tači, tada više nema prepreka da Kosovo postane član UN. Ako postane član UN, tada više nema medjunardno pravnih mehanizama da se spreči dalje prekrajanje granica na Balkanu, počevši od stvaranja velike Albanije pa nadalje“, istakao je Jeremić.

Povodom sve češćeg nasilja u političkom životu i prebijanja Borka Stefanovića kao i pretnji smrću koje on lično dobija, Jeremić kaže da je postao glavna meta režima jer iznosi informacije o mahinacijama Aleksandra Vučića i njegovih saradnika, ali da ukoliko mu se nešto desi, to sigurno neće proći bez međunarodnih posledica, pogotovo nakon njegovog razgovora o situaciji u Srbiji sa američkim državnim tužiocem, ali i drugim sagovornicima iz sveta.

Jeremić je naveo da je sva odgovornost za porast nasilja isključivo na režimu koji stvara atmosferu u kojoj neki gradjanin pomisli da čini dobro delo ako nekom iz opozicije nešto nažao učini.

Predsednik Narodne stranke je za TV Našu rekao da u Srbiji nema uslova za bilo koje izbore niti normalan politički život. „Mi smo bili protiv izlaska i na izbore u Lučanima, ali zbog jedinstva i solidarnosti u SZS, nismo hteli da iskoristimo svoje pravo veta. Narodna stranka se zalaže za aktivan bojkot parlamenta kao i svih drugih institucija, jer ovde stvari ne da nisu normalne, nego se štaviše naglo pogoršavaju“.

Check Also

PRELEVIĆ: VUČIĆ JE U PAKLU KRIMINALA- BRISELSKIM SPORAZUMOM JE ZAPEČATIO SUDBINU KOSOVA! (VIDEO)

Gost emisije Kota 17 u produkciji HelmKasta je bio Božo Prelević. Prelević je na samom …