Home / TEMA DANA / VUČIĆ SAOPŠTIO: „Ovo je plan za Kosovo, a vi narode vidite…“

VUČIĆ SAOPŠTIO: „Ovo je plan za Kosovo, a vi narode vidite…“

Niko od njih se ne zalaže da Kosovo bude deo Srbije, tvrdi predsednik Aleksandar Vučić o svojim političkim protivnicima i ističe da kod njih nema nacionalnih interesa, već da je sva njihova politika sračunata samo na to da dođu do vlasti.

– Pogledajte odnos prema crkvi: isti taj Janković, kao i svi iz tajkunske koalicije, bili su na strani stanara Stepe Stepanović u apelu da se ne izgradi crkva na njenom zemljištu. A do tada je bilo – kad će ta crkva da plaća porez, ta grozna crkva…– rekao je Vučić.

– Ali, kako je Crkva krenula oštro protiv bilo kakvog rešenja za Kosovo i Metohiju, oni koji su mrzeli crkvu danas postaju tobož najveći bogoljupci, iz različitih pobuda, neki iz srpstva, neki da bi se očuvala kosovska državnost, jer u tome vide šansu za politički uspeh – kaže Vučić.

On je to rekao za TV PInk komenatrišući tvit Save Janjića u kojem on kaže da je čuo opasne informacije o dogovorenom incidentu na Kosovu koji bi bio okidač za reakciju sa obe strane i uvod u podelu na terenu, kao i odgovor Saše Jankovića u prilog onome što tvrdi Sava Janjić.

– Doveli ste me u situaciju da odgovaram na nepristojne i neuljudne tračeve, na šuplje priče. Ovde nema informacije. Te šuplje priče izmišljaju naši politički protivnici iz Saveza za slobodnu Srbiju. Ako bog dan, nikada se neće tako nešto dogoditi. Zato i vodimo politku mira i stabilnosti – istakao je on.

Vučić ističe da neće da strada nijadan čovek ni na severu ni na jugu.

– Sve svoje vreme i svu svoju energiju sam posvetio tome – ističe on.

Kaže da ne prihvata da bahati tajkuni drže pridike narodu. Unutrašnji dijalog, kaže, treba da dovede do rešenja, a znao je da će on dovesti do nervoze kod zapadnih faktora i svih onih koji ne žele rešenje.

– On je rekao da naše službe znaju ko se sve sastaje na severu Kosova, da se aktiviraju oni koje smo i zaboravili, političari od pre 20 godina i sarađuju sa stranim službama. Žele da se ne dođe do rešenja Kosova – kaže Vučić.

Kaže da neće prihvatiti ono što je bilo u Makedoniji i da će narodu biti predstavljen plan za Kosovo onakav kakav jeste i da će narod dati svoj odgovor.

Predsednik kaže da neki mnogo više vole prisustvo NATO-a nego srpske vojske.

– Srbiju da povlače za uši neće ni SAD ni EU, niti bilo ko ko spada u njihov interes – kaže Vučić.

Kaže da je Srbija pokazala da je dovoljno mudra da izbegne sukobe koji su lako mogli da eskaliraju u prethodnim događajima. Ističe da je čitav pritisak stranih službi i svih u domaćoj javnosti postojao sve vreme, a sada je došlo do eksplozije.

Takođe komentarisao je i napade opozicije na njega u vezi sa referendumom o Kosovu da će trajati dva dana.

– Nema s kojom pokvaraneom idejom nisu krenuli jer polaze od sebe. Oni su dva dana držali referendum, ja neću nikad, trajaće od 7 do 20 sati, neću nikoga da molim za budućnost Srbije– kaže on.

Ako ima šanse za neki dogovor, a u to sumnjam, reći ću narodu, kaže Vučić, ističući da neće izaći sa refrendumskim pitanjem na način kako je to učinjeno u Makedoniji.

– Ja neću da radim protiv svog naroda. Reći ćemo – ovo je plan za Kosvo a vi, narode, vidite možemo li više i bolje ili nećemo dobiti ništa – zaključio je Vučić.

Check Also

DA LI JE OVO VUČIĆEV PLAN? AKO SRBIJA DA KOSOVO, ONDA ĆE DOBITI…

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun smatra na ideju zapada da se pitanje KiM …