Home / TEMA DANA / VUČIĆ SMISLIO PREVARU ZA RIO TINTO! OVO SE DEŠAVA..
Foto: Tanjug, Sava Radovanović

VUČIĆ SMISLIO PREVARU ZA RIO TINTO! OVO SE DEŠAVA..

Aleksandar Vučić je shvatio da mu litijum može doći glave, na sličan način kao litije njegovom bratu Milu! Suočen sa gnevom građana kojima je oduzeo demokratiju, slobodu medija i vladavinu prava, a sada hoće da im oduzme još i vodu i vazduh – Vučić smišlja kako da prevari javnost i kupi za sebe i Rio Tinto bar nekoliko meseci mira – dok ne prođu izbori.

Suština prevare je da će u medijima Vučić kreirati atmosferu kao da je maltene odustao od Rio Tinta, nadajući se pobedi na izborima nakon koje bi se projekat, na miru, punom parom nastavio, što bi se na kraju završilo eksploatacijom litijuma na način koji bi doveo do ekološke katastrofe koja bi bukvalno ugrozila budućnost zemlje.

Direktno.rs ekskluzivno saznaje da su iz Rio Tinta – Rio Sava javili sinoć kolegama iz stranih projektantskih timova koji projektuju rudnike, da će „morati malo da uspore projekat dok u Srbiji ne prođu izbori i sve se malo ne smiri“. Sa druge strane, Vučić će narednih dana i nedelja medijski da se prenemaže i da javnosti zamazuje oči. Te hoće, te neće da potpiše zakon o eksproprijaciji, te će da ga potpiše, pa da odmah nakon toga usvoji novi koji će navodno da poništi skandalozne odredbe zbog kojih građani protestuju.

Sve u svemu, Vučića je uhvatila panika od protesta, posebno imajući u vidu da su ga otkrivene korupcionaške afere i veze režima sa mafijom još odavno uzdrmale. Pokušaće sa ovom prevarom, ali od Rio Tinta mu ne pada napamet da odustane.

Dakle, sve zavisi od rezultata izbora.

(direktno)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …