Home / TEMA DANA / VUČIĆ U NAJTEŽOJ SITUACIJI DO SADA: AFERA KRUŠIK IMA OZBILJNU SNAGU DA SRUŠI VLAST! (VIDEO)

VUČIĆ U NAJTEŽOJ SITUACIJI DO SADA: AFERA KRUŠIK IMA OZBILJNU SNAGU DA SRUŠI VLAST! (VIDEO)

Afera Krušik najopasnija je do sada, najozbiljnije su optužbe do sada i najozbiljniji igrači koje ona direktno pogađa, ocenio je u Novom danu novinar Vremena Andrej Ivanji.

Ivanji ističe da na gomilu dokumenata, koji su izneti u javnost o trgovini oružjem između Krušika i firme GIM, vlast odgovara halabukom „pa šta ako je bio, kakve veze ima što je bio“, umesto argumentima.

Gost Novog dana napominje i da je ovo prvi put da su se u javnosti pojavile dve neusklađene priče – jedna Aleksandra Vučića koji je tvrdio da je Branko Stefanović, otac ministra policije, „mali sitni zaposleni“ u GIM-u, i Nebojše Stefanovića koji kaže da njegov otac nema nikakve veze sa tom firmom.

„Ova afera je najozbiljnija od svih do sada, jer je oružje osetljiv teren, pogotovo neki polulegalan protok. Protok oružja prate sve strane obaveštajne službe.

Ta afera nikako da nestane, najozbiljnije su optužbe i najozbiljniji su igrači koje direktno pogađa.

Vučić je u vreme kada je to počelo bio ministar odbrane, Stefanović je jedan od ključnih igrača“, objašnjava Ivanji.

Dodaje da ova afera postavlja mnogo pitanja, među kojima i da li se pare izvlače iz Srbije, ako se oružje na taj način prodaje preko oca ministra policije.

„Ova afera najopasnija je do sada po ovu vlast jer se radi o oružju, a svi žele da znaju šta se dešava sa oružjem, gde završava i na koji način završava“, kaže Ivanji.

Govoreći o tome kakav će epilog imati, novinar Vremena podseća na rušenje u Savamaloj, „čardak ni na nebu ni na zemlji“ na Kopaoniku, Vulinovu tetku i ističe – ništa se ne dešava.

„Sa ovom količinom dokumenata, koju su u javnosti predstavili istraživački novinari, sa uzbunjivačem koji je direktno iz Krušika izneo te dokumente, nemoguće je da Javno Tužilaštvo ne reaguje“, rekao je Ivanji.

Društvo se podelilo između nas i njih
U Beogradu je u petak održana druga runda međustranačkog dijaloga uz posredovanje evroparlamentaraca.

Ivanji u rezultate tog dijaloga ne veruje, jer je ceo sistem napravljen, kako kaže, tako da je dijalog nestao.

„Srpsko društvo se podelilo na njih i nas, sa koje god strane se gledalo, i svako živi u svom mehuru i ne čuje i ne vidi onog drugog. A s treće strane je ogroman broj građana koji ne želi da ima veze s tim“, rekao je Ivanji.

On podseća da je veći deo opozicije „koja nema zadatu ulogu u sistemu vladanja SNS“, za bojkot, dok je manji deo za to da se o izbornim uslovima ipak razgovara i ističe da za oba stava postoje argumenti.

„Bojkot zato što su uslovi u društvu nenormalni. S druge strane, ako se opozicija odluči za bojkot onda se prelazi na vaninstitucionalnu borbu, a nisam čuo strategiju kako će to funkcionisati.

Onda treba da budeš spreman da se vaninstitucionalno boriš za vlast i ostaješ bez mogućnosti da iznutra koliko-toliko nešto uradiš“, objašnjava Ivanji.

On upozorava da bi najgore bilo da dođe do razdora u opoziciji koja tek što je uspela da nekako zajednički nastupa, ma koliko šarenolika bila.

Za poruke evroparlamentaraca kaže da su malo oštriji tonovi ka vlasti, posebno kod Tanje Fajon za koju gost Novog dana kaže da je malo izričitije definisala stvari.

Prema njegovom mišljenju više je razloga za to.

„Oštriji tonovi logični su jer rešenje Kosova nije na vidiku.

Ništa od rešavanja regionalnih pitanja, ništa od rešavanja Kosova.

Treći element koji je jako bitan, da su počeli da skreću pažnju na potpunu antizapadnu kampanju na svim televizijama sa nacionalnim frekvencijama i u tabloidima“, kaže Ivanji I dodaje da mu se čini da je manje strpljenja, pogotovo kod Tanje Fajon.

(N1)

Check Also

PUTIN DONEO ODLUKU- Tek sad počinje žestok ekonomski rat sa Evropskom Unijom!

Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je da više ne može izvoziti gas gasovodom Jamal-Evropa preko …