Home / TEMA DANA / Vukadinović: Šešelj igra svoju ulogu pred Mogerinjevom kako bi Vučić pokazao Zapadu da je jedini zaštitnik evropskog puta Srbije

Vukadinović: Šešelj igra svoju ulogu pred Mogerinjevom kako bi Vučić pokazao Zapadu da je jedini zaštitnik evropskog puta Srbije

vukadinovic

Vukadinović je istakao da deli osećaj apsurda i besmisla sa svim prisutnima i izrazio nezadovoljstvo i protest “farsom i režiranom predstavom u organizaciji SNS-a i Aleksandra Vučića i Srpske radikalne stranke, kao i rukovodstva Skupštine, odnosno, Maje Gojković, koja je tu farsu omogućila”.

“Apsolutno je neobjašnjivo da se juče pauzira sednica Skupštine sa obrazloženjem da će služiti za političke zloupotrebe i propagandu, da bismo mi na taj način tobože ometali kampanju i kandidate, a da se onda zakazuje sednica, koja upravo ima osnovni cilj i svrhu da posluži političkoj propagandi i promociji određenih predsedničkih kandidata”, dodao je Vukadinović.

Vukadinović je naglasio da su predstavnici Evropske unije pristali da prođu “kroz tog toplog zeca” i da se na neki način prave da ne shvataju i ne vide da to što im se dešava u velikoj meri predstavlja vrstu pokazne vežbe i demonstracije koju im priređuje Vučić, kako bi sebe predstavio kao glavnog i vrhovnog evropejca i jedinog zaštitnika evropskih vrednosti u Srbiji.

“Za mene je to što su uradili radikali ipak neukusno, jer ako je neko pozvao gosta da dođe, onda ga treba minimalno ispoštovati. I u Evropskom parlamentu postoje neke vrste protesta i demonstracije. Ovo što su uradile pristalice Dveri sa parolama i transparentima predstavlja jedan kulturan i pristojan vid izražavanja protesta.

Ovo radikalsko je bar za moj ukus malo previše, preterano i neumesno.

Međutim, bez obzira na moje ili bilo čije mišljenje, poenta je u tome da je ovo bio dogovor i režija da bi Šešelj dobio inicijalnu kapislu i pogonsko gorivo za svoju kampanju, a da bi Aleksandar Vučić istovremeno mogao da se predstavi Briselu i gospođi Mogerini kao glavni i jedini zaštitnik evropskog puta Srbije, jer tobože imamo strašnu, opasnu, evroskeptičku, antievropsku opoziciju u parlamentu, koja je spremna maltene na sve i zato hajde bolje da podržimo gospodina Vučića, pa će on nekako izaći na kraj sa njima, a oni će sa svoje strane da zažmure nad Savamalom i kršenjem prava medija, nad šikaniranjem opozicije i nad svim onim što se u Srbiji dešava ne samo u kampanji, nego tokom svih prethodnih meseci i godina”, rekao je Vukadinović.

Vukadinović je naglasio da je ovo bila jedna “win-win situacija”, gde su na dobitku bili i vlast i Vojislav Šešelj i Evropska unija. “Svako je tu nešto profitirao za sebe, a rekao bih da je izgubila demokratija i dostojanstvo ovog doma”, zaključio je Vukadinović.

 

(Agencije)

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …