Home / TEMA DANA / Vukadinović: Šešelj igra svoju ulogu pred Mogerinjevom kako bi Vučić pokazao Zapadu da je jedini zaštitnik evropskog puta Srbije

Vukadinović: Šešelj igra svoju ulogu pred Mogerinjevom kako bi Vučić pokazao Zapadu da je jedini zaštitnik evropskog puta Srbije

vukadinovic

Vukadinović je istakao da deli osećaj apsurda i besmisla sa svim prisutnima i izrazio nezadovoljstvo i protest “farsom i režiranom predstavom u organizaciji SNS-a i Aleksandra Vučića i Srpske radikalne stranke, kao i rukovodstva Skupštine, odnosno, Maje Gojković, koja je tu farsu omogućila”.

“Apsolutno je neobjašnjivo da se juče pauzira sednica Skupštine sa obrazloženjem da će služiti za političke zloupotrebe i propagandu, da bismo mi na taj način tobože ometali kampanju i kandidate, a da se onda zakazuje sednica, koja upravo ima osnovni cilj i svrhu da posluži političkoj propagandi i promociji određenih predsedničkih kandidata”, dodao je Vukadinović.

Vukadinović je naglasio da su predstavnici Evropske unije pristali da prođu “kroz tog toplog zeca” i da se na neki način prave da ne shvataju i ne vide da to što im se dešava u velikoj meri predstavlja vrstu pokazne vežbe i demonstracije koju im priređuje Vučić, kako bi sebe predstavio kao glavnog i vrhovnog evropejca i jedinog zaštitnika evropskih vrednosti u Srbiji.

“Za mene je to što su uradili radikali ipak neukusno, jer ako je neko pozvao gosta da dođe, onda ga treba minimalno ispoštovati. I u Evropskom parlamentu postoje neke vrste protesta i demonstracije. Ovo što su uradile pristalice Dveri sa parolama i transparentima predstavlja jedan kulturan i pristojan vid izražavanja protesta.

Ovo radikalsko je bar za moj ukus malo previše, preterano i neumesno.

Međutim, bez obzira na moje ili bilo čije mišljenje, poenta je u tome da je ovo bio dogovor i režija da bi Šešelj dobio inicijalnu kapislu i pogonsko gorivo za svoju kampanju, a da bi Aleksandar Vučić istovremeno mogao da se predstavi Briselu i gospođi Mogerini kao glavni i jedini zaštitnik evropskog puta Srbije, jer tobože imamo strašnu, opasnu, evroskeptičku, antievropsku opoziciju u parlamentu, koja je spremna maltene na sve i zato hajde bolje da podržimo gospodina Vučića, pa će on nekako izaći na kraj sa njima, a oni će sa svoje strane da zažmure nad Savamalom i kršenjem prava medija, nad šikaniranjem opozicije i nad svim onim što se u Srbiji dešava ne samo u kampanji, nego tokom svih prethodnih meseci i godina”, rekao je Vukadinović.

Vukadinović je naglasio da je ovo bila jedna “win-win situacija”, gde su na dobitku bili i vlast i Vojislav Šešelj i Evropska unija. “Svako je tu nešto profitirao za sebe, a rekao bih da je izgubila demokratija i dostojanstvo ovog doma”, zaključio je Vukadinović.

 

(Agencije)

Check Also

LEGIJA U INTERVJUU: „PERIŠIĆ SE PRODAO ZA KILO JAGNJETINE, DRAŽE MI JE DA BUDEM UBICA, NEGO IZDAJNIK SVOG NARODA“

Milorad Ulemek, koji je osuđen na višegodišnju robiju zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, udario je …