Home / TEMA DANA / ZAPAD KONCENTRIŠE BRODOVE I AVIONE ZA UDAR NA SIRIJU: Vojni vrh Rusije- Iza ovog napada se kriju dve namere..

ZAPAD KONCENTRIŠE BRODOVE I AVIONE ZA UDAR NA SIRIJU: Vojni vrh Rusije- Iza ovog napada se kriju dve namere..

Vojni vrh Rusije upozorio je danas da Oružane snage SAD povećavaju broj nosača krstarećih raketa oko Sirije jer se spremaju da – posle provokacije sa „primenom bojnog otrova“ koju će pripisati vlasti u Damasku – izvedu masovni raketni udar na tu bliskoistočnu zemlju.

Portparol Ministarstva odbrane RF – general Igor Konašenkov – precizirao je da je 2. avgusta u Sredozemno more ušao američki razarač USS Ross sa 28 krstarećih raketa Tomahawk u čijem dometu je svaka tačka u Siriji. Podsetio je da je u Persijski zalivveć stigao razarač USS Sullivans sa 56 krstarećih raketa, a da se u avio-bazi „El-Udajd“ u Kataru već nalaze strateški bombarderi V-1V, svaki sa po 24 krstareće rakete vazduh-zemlja JASSM.

Iz Pentagona i Bele kuće već je objavljeno da će novi udari po Siriji biti izvedeni i koprodukciji sa Britancima i Francuzima i da će biti „razorniji od prethodnih“.

Pomoćnik Donalda Trapma za nacionalnu bezbednost – Džon Bolton – čak je najavio da će to biti „udar bez presedana“.

Iako nikada nisu uspeli da dokažu da je sirijska armija koristila bojne otrove, Amerikanci su počeli da tvrde da ona upravo sada – kada joj je konačna pobeda na dohvat ruke i kada bi sebi korišćenjem hemijskog oružja nanela nemerljivu štetu – ima nameru da im učini uslugu i da povod za novo raketiranje.

Ovo je samo u agresorskoj logici moguće i objašnjivo. Međutim, montirani „hemijski napad“ i američko-britansko-francuski udar, koji će uslediti, odlično se vremenski podudaraju sa pripremama terorističko-pobunjeničke koalicije da iz provincje Idlib, koju još drži, udari na susedne provincije Alepo i Hama koje su pod kointrolom Damaska.

Član ekspertskog saveta „Oficira Rusije“ Aleksandar Perendžijev smatra da se iza agresije koja je u pripremi kriju dve namere: da se osujeti ofanziva sirijske armije na provinciju Idlib koja je poslednje uporište terorista i bojovnika koje podržava Zapad i da se dovede u pitanje ruska pobeda nad Islamskom državom.

Perendžijev je čak uveren da su svi poslednji američki potezi u Siriji i povodom nje primarno – antiruski.

U avgustu 2013. u Istočnoj Guti, oblasti koja `obljavija` Damask sa istoka i jugoistoka došlo je do „hemijskog napada“ koji je Zapad pripisao sirijskoj armiji. Poginulo je oko 1.500 ljudi, a Damask je objavio da su napad izveli pobunjenici u režiji francuskih tajnih službi.

Neki ruski zvaničnici su taj napad povezivali sa adašnjim šefom francuske diplomatije Loranom Fabijusom.

Check Also

Jeremić: Bojim se da sledi ekonomsko rasulo, inflacija i nestašice!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u Novom danu da je njegov prvi politički …