Home / TEMA DANA / ZASTRAŠUJUĆA IZJAVA JEREMIĆA: AKO VUČIĆ PREDA KOSOVO, STRANCI ĆE GA TU ZADRŽATI ZA SLEDEĆI KORAK- EVO ŠTA SE SPREMA..

ZASTRAŠUJUĆA IZJAVA JEREMIĆA: AKO VUČIĆ PREDA KOSOVO, STRANCI ĆE GA TU ZADRŽATI ZA SLEDEĆI KORAK- EVO ŠTA SE SPREMA..

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da opozicija nipošto ne sme da padne u iskušenje da prećutno podrži predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića u njegovoj nameri da “veleizdajom” razreši težak kosovski problem, nadajući se da će ga stranci potom “pustiti niz vodu”.

“Ako dozvolimo Vučiću da potpiše akt veleizdaje, on će se boriti da ostane na vlasti do kraja života. Ponašaće se kao Milo Đukanović, njegov politički brat blizanac u Crnoj Gori, produbljujući veze sa organizovanim kriminalom i rasprodajući jedan po jedan istorijski i državni interes, nezavisno od volje naroda”, rekao je Jeremić u Petrovcu na Mlavi, gde je Narodna stranka osnovala opštinski odbor.

Jeremić je istakao da sađenje tikve sa đavolom “uvek dođe na naplatu, kao što Vučiću stiže sada”.

Predsednik Narodne stranke naveo je da “razgraničenje” znači podelu Kosova i Metohije po kojoj bi Srbiji pripalo nekoliko procenata teritorije pokrajine na severu a kosovski Albanci bi zauzvrat dobili deo južne Srbije.

“Posledica potpisivanja takvog sporazuma i omogućavanje Prištini članstva u UN bila bi da se tokom naredne decenije otvore nova teritorijalna pitanja, i to više ne bi bilo moguće kontrolisati”, rekao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da će način na koji je Vučićev režim pregovarao o Kosovu i Metohiji od 2012. godine biti zabeležen kao najgore pregovaranje u savremenoj diplomatskoj istoriji.

(RTS)

Check Also

UDARNO! MEDICINSKI FAKULTET U BEOGRADU UVEO KOVID PROPUSNICE- SLEDEĆE SVE PRODAVNICE A NAROČITO PREHRAMBENE?!

Medicinski fakultet u Beogradu doneo je odluku da u novoj školskoj godini uvede posebne uslove …