Home / TEMA DANA / ZASTRAŠUJUĆE OTKRIĆE: Amerika povukla potez koji potvrđuje da je na pomolu svetski konflikt!

ZASTRAŠUJUĆE OTKRIĆE: Amerika povukla potez koji potvrđuje da je na pomolu svetski konflikt!

Zamenik predsednika Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Ruske Fedracije, Franc Klincevič, komentarisao je najnovije informacije o povećanju Pentagonovih vojnih troškova, zaključivši da ono znači rat.

Prema izdanju Defense One, 2017. godine je Pentagon potrošio 19 milijardi dolara na obaveštajne podatke, dok je ove godine izdvojio 22 milijarde dolara.

Prema rečima ruskog senatora, sve to ukazuje na to da se SAD pripremaju za aktivna neprijateljstva, uključujući i protiv Rusije.

“Ukupni budžet Ministarstva odbrane SAD iznosi 700 milijardi dolara, i još 800 milijardi dolara će biti potrošeno da se vojska što pre ponovo naoruža,“ rekao je Klincevič za ruske novine.

“Sve to znači da se SAD pripremaju za aktivnu borbenu akciju, uključujući i protiv Rusije. Da, naravno, ove sume uključuju stvaranje novih radnih mesta i razvoj industrije, ali se sve to radi samo sa jednim ciljem: pripremiti agresiju protiv Rusije,“ rekao je on.

Po mišljenju senatora, namere SAD-a su očigledne, na primer, u slučaju Ukrajine. Prema rečima Klinceviča, ova zemlja je postala ratni alat, “provokativni“ medijum, preko koga SAD pokušavaju da pronađu slabosti Rusije.

Sveukupno, SAD su potrošile više od 59 milijardi dolara na vojne operacije izvan svoje teritorije. To prevazilazi ukupni ruski vojni budžet, koji je, prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgu, za 2018. godinu bio 46 milijardi dolara.

“Pentagon je ušao u aktivnu fazu: javno mišljenje je pripremljeno i Amerikanci se spremaju da uđu u rat. Jedina stvar koja nam omogućava da mirno reagujemo na ove poruke jeste poverenje koje imamo da se Rusija može zaštititi. Mi smo apsolutno spremni da branimo našu zemlju,“ zaključio je on.

Rusija je glavna meta američkih imperijalista jer se ponovo izgradila i prosperirala pod vođstvom predsednika Vladmira Putina koji je pomogao obnovi zemlje da postane globalna sila nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine, izjavio je ruski senator.

Webtribune.rs

Check Also

RUSKI ANALITIČAR OTKRIO SKRIVENE PLANOVE ZA KOLAPS RUSIJE- NEKO ĆE U OVOM OBRAČUNU PASTI

Novinar i politički savetnik Anatolij Vaserman veruje da je Zapad ponovo odlučio da izvede svoj …