Home / TEMA DANA / Znate li da se na Kosovu dramatično menja situacija u korist Srba– ZAŠTO OVO U SRBIJI SVI KRIJU..?

Znate li da se na Kosovu dramatično menja situacija u korist Srba– ZAŠTO OVO U SRBIJI SVI KRIJU..?

Dočekasmo da i „Glas Amerike“ progovori u prilog Srba a na uštrb „činjenica“ koje iznosi, verovali ili ne, predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić! Zašto?!

Da li znate da je broj Srba koji živi južno od Ibra, znatno veći od onog broja naših sunarodnika severno od Ibra?

Gorance iz Gore, muslimane, tvrdokorne branioce naših najjužnijih granica više niko, nepravedno i neopravdano, i ne spominje… Zašto?

Da li znate da je natalitet srpskog življa na Kosmetu poslednjih godina znatno uvećan u odnosu na natalitet albanskog življa, koji ne samo da stagnira, već je i u velikom opadanju?

Da li znate da se demografska slika Kosmeta menja i ide u prilog srpskom entitetu, jer hiljade Albanaca, u potrazi za boljim životom, napušta južnu srpsku pokrajnu, te se njihov broj koji tamo živi, po albanskim „izvorima“ alarmantno smanjuje?

Da li znate da se o povratku progonjenih, koji bi se vratili više i ne priča a kamo li da se vrše pokušaji države da se ovo stanovništvo, „paketom“ stimulativnih mera, ohrabri na povratak. Zašto?

Čemu onda žurba i iznošenje našoj javnosti ovako panično i alarmantno falsifikovanih podataka?

Da li je u pitanju neobaveštenost predsednika Republike Srbije, pogrešna procena njegovih savetnika ili „račun“ koji se nekome u prljavoj „političkoj birtiji“ mora pod hitno platiti…?!

Podaci koje upravo iznosi „VOA“ govore da je vreme ovoga puta, faktor koji Srbiji, posle višedecenijskog negativnog procesa, ide „na ruku“ (pri tome ne uzimam u obzir geopolitičku situaciju i novu podelu uticaja svetskih moćnika koja ne „prija“ albanskim saveznicima) .

Još više zbunjuje i zabrinjava činjenica da predsednik Srbije, govoreći o Srbima, samo sa Čaglavice, obmanjuje srpsku javnost, za čitavih 100 domaćinstava a da ovaj falsifikat nisu mogli prećutati ni najveći pobornici kosovske nezavisnosti, preko svojih sredstava informisanja.

Posebno zabrinjava podatak koji izriče Aleksandar Vučić da su Albanci znatno motivisaniji da se bore za južnu srpsku pokrajnu od Srba. Da li to znači da se 30% teritorije Srbije treba dobrovoljno ustupiti neprijatelju, samo zato što je on izuzetno motivisan?

Da li bi ovako suludu konstataciju izrekli a još više njoj težili predsednici Španije, Velike Vritanije, Francuske, SAD, Kanade, Izraela….jer su eto Katalonci, Irci, Baskijci, Meksikanci, Francuzi Kvebeka, Palestinci…izuzetno motivisani da na teritoriji njihovih država, formiraju sopstvene? Odgovor je jednostavan, NE!

Posebno boli i iritira izjava predsednika Srbije da „ako ne ustupimo Kosovo i Metohiju (ili bar 90% ove teritorije) za dvedeset godina budemo spremni da Srbiju branimo u Vranju“.

Ustupimo li im Kosmet oni će odustati od daljeg agresivnog širenja?

Naravno da neće, a posebno im u prilog ide omogućavanje porođaja mladih Albanki u Srbiji, od strane upravo naših vlasti, i na taj način dobijanje srpskog državljanstva novorođenih Albanaca sa Kosmeta…

Prosto je neverovatno, pa čak i degutantno da tako nešto izjavi neko, ko bi, ako je po precima predsednika gore pobrojanih država, morao biti poslednji na spisku, ovako sramnih a izgovorenih reči.

Zašto? Zato što su preci našega predsednika i srpskoga naroda, državu branili i sa Krfa, dok su sanjali šančeve u Vranju!

Zato što je takva narodna žrtva, nezabeležen slučaj odbrane svoje državnosti i naroda u celokupnoj čovečanskoj istoriji dok se ista ispisuje…

Na kraju, zar ovo nije otvoreno kršenje Ustava RS i ugrožavanje njenog teritorijalnog integriteta i nezavisnosti? Jeste!

Ko je najpozvaniji, ne samo u ovoj državi, već u bilo kojoj, da brani njen Ustav i zakone?
Predsednik i Vlada!

Ko mora prvi reagovati na otvoreno kršenje najvećih zakonodavnih akata?
Tužilaštvo Republike Srbije!

No reakcija na ovakve protivzakonite akcije za sada nema…

Završiću sa konstatacijom: predamo li Kosmet, Beogradski pašaluk postaje jedina realna opcija…

P.S: pisac ovih redova nije retko boravio na Kosmetu, pošto je to česta primedba predsednika Srbije onima koji ga kritikuju, naprotiv.

Zoran Jovanović – Udruženje građana „Ko nam truje decu“, KNTD

(facebookreporter.org)

Check Also

UDARNO: Amerikanci na granicu sa Ukrajinom rasporedili padobrance 82. vazdušno-desantne brigade SAD

82.vazdušno-desantna brigada SAD primećena je na granici sa Ukrajinom. Pentagon je tajno rasporedio padobrance 82. …