Home / AKTUELNO / KALIFORNIJA POD VODOM: Zbog strašnih poplava evakuišu se ljudi, situacija je sve gora! (VIDEO)

KALIFORNIJA POD VODOM: Zbog strašnih poplava evakuišu se ljudi, situacija je sve gora! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Najmanje 225 osoba evakusiano je čamcem iz San Hosea nakon što su treći po veličini grad u američkoj državi Kaliforniji pogodile poplave, javile su agencije.

Gradski zvaničnici izdali su juče naredbe ili savete za evakuaciju stanovnika iz više od 1.000 domova, prenosi Rojters.

Evakuacija je naređena za stanovnike oko 300 domova iz naselja Rok Springs, a gradski zvaničnici su pozvali skoro 200 stanovnika naselja Vilijams Strit da napuste svoje domove, rekao je gradski portparol Dejvid Vošbrink.

Za sada nema podataka o stradalima ili povređenima u poplavama, dodao je Vošbrink istakavši da se procenjuje da je najmanje 300 kuća oštećeno u poplavama.

Vatrogasci su išli od vrata do vrata kako bi pozvali stanovnike da napuste svoje domove jer u San Hoseu nema sirena niti bilo kakvog drugog sistema da građani mogu da se upozore na vanrednu situaciju, rekao je Vošbrink.

AP navodi da su spasioci, do grudi u vodi, usmeravali čamce prepune ljudi, među kojima su bile bebe i kućni ljubimci, iz jednog kraja u San Hozeu posle izlivanja potoka.

Poslednje u nizu obilnih padavina, koje su pogodile sever Kalifornije u nedelju i ponedeljak, oslabile su u utorak, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Snažne oluje pogodile su nedavno i južne delove Kalifornije i izazvale poplave.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs/ Tanjug)

Check Also

CENE NEKRETNINA U SRBIJI ĆE PASTI PREKO NOĆI- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

VEĆ MESECIMA cene kvadrata u Beogradu i širom Srbije ne prestaju da rastu. Kvadrati u …