Home / AKTUELNO / POTRES U RUMUNIJI, NAROD NA ULICAMA: DEVOJČICA (15) USPELA DA PRIJAVI POLICIJI DA JE OTETA I GDE JE ZATOČENA- NISU JOJ VEROVALI, PA JE NAŠLI RASKOMADANU (VIDEO)

POTRES U RUMUNIJI, NAROD NA ULICAMA: DEVOJČICA (15) USPELA DA PRIJAVI POLICIJI DA JE OTETA I GDE JE ZATOČENA- NISU JOJ VEROVALI, PA JE NAŠLI RASKOMADANU (VIDEO)

Rumunski ministar unutrašnjih poslova otpustio je šefa policije posle ubistva tinejdžerke Aleksandre Maćesanu (15).

Policija je ignorisala pozive u pomoć nesrećne devojčice. Aleksandra je tri puta pozvala evropski broj za hitne slučajeve 112, i rekla da je oteo muškarac. Ona je stopirala do svog rodnog sela iz obližnjeg grada Karakala koji se nalazi na jugu Rumunije.

Devojka je u četvrtak ujutro nekako uspela da pozove tri puta policiju kojima je detaljno opisala gde je zatvorena. “On dolazi, on dolazi”, vikala je Aleksandra u slušalicu, a onda se veza naglo prekinula.

Njena porodica tvrdi da nadležni nisu reagovali na njene pozive, dok policija navodi da su imali problem da je pronađu. Policiji je bilo potrebno 19 sati da locira devojku. Kada su ušli u kuću pronašli su ljudske ostatke i nakit koji je devojka nosila, posle ćega je priveden 65-godišnji muškarca na ispitivanje.

Policija sumnja da posmrtni ostaci koji su pronađeni pripadaju 15-godišnjoj Aleksadri, ali i 18-godišnjoj Luizi-Mihaeli Melencu, devojci iz obližnjeg sela koja je nestala u aprilu, ali forenzički analitičari tek treba da potvrde njihov identitet.

Hiljade besnih Rumuna izašlo je u znak protesta zbog reakcije nadležnih i smrti devojčica.

Procenjuje se da je 2.000 demonstranata prošlo centrom Bukurešta u znak protesta zbog načina na koji su vlasti postupile u ovom slučaju.

Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo “Korupcija ubija,” “Njihova krv je na vašim rukama” i “Ubijaju Rumuniju”, prenosi agencija.

Check Also

ĐILAS: ZAŠTO JE U MARTU OVE GODINE UMRLO 50% VIŠE LjUDI, NEGO PROŠLE GODINE?! (VIDEO)

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je danas ministra zdravlja Zlatibora Lončara …