Home / TEMA DANA / POTRES U VLADI SRBIJE! MINISTAR NAPUŠTA VLADU ZBOG KOSOVA- NEĆE DA PREKRŠI ZAKLETVU KOJU JE DAO NA USTAVU!
Foto Tanjug Rade Prelic

POTRES U VLADI SRBIJE! MINISTAR NAPUŠTA VLADU ZBOG KOSOVA- NEĆE DA PREKRŠI ZAKLETVU KOJU JE DAO NA USTAVU!

Srpska narodna partija (SNP) Nenada Popovića saopštila je danas da je spremna da ne bude deo Vlade Srbije ako smeta nekome to što brane Kosovo i Ustav Srbije.

Spremni smo da ne budemo deo Vlade ako nekome smeta to što želimo da jačamo prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom i što kažemo da neće da daju ni metar zemlje, niti da zbog evropskih integracija budemo genocidan narod, saopštila je stranka.

„Neka smene ministra (Nenada) Popovića i saopšte građanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova. I zato što nije bio spreman da prekrši zakletvu koju je dao na Ustavu, kao i svi drugi ministri, da je čitavo Kosovo Srbija. Ni metar manje“, saopštili su iz SNP.

Istakli su i da su uvek bili korektan i lojalan koalicioni partner, jer sve što rade, rade „javno, a ne iza leđa“.

„Nas niko nikada neće sprečiti da iznosimo naše političke stavove i da se za njih borimo, kakva god bila politička cena za takvo postupanje. Kada osetimo da je Srbija ugrožena, mi nikada nećemo ćutati, već ćemo reći narodu istinu, i za ono u šta verujemo da je najbolje za našu državu i naš narod uvek ćemo se boriti“, ističe se u saopštenju.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je u subotu, 27. jula na navode Popovića da je Briselski sporazum „mrtav“ i „da evropskih integracija Srbije više nema“ ističući da je izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član i poručila da je svaki ministar dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a da oni koji „to nisu u stanju, slobodni su da je napuste“.

SNP u današnjem saopštenju direktno se obratio imenom i prezimenom jedino liderima Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku i Liberalno demokratske partije Čedomiru Jovanoviću koji su zatražili od premijerke da smeni Popovića.

Kada pojedinci poput Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića napadaju predsednika SNP i ministra Popovića, to je za tu stranku kako su iz SNP-a istakli „siguran znak da je sve što je rekao tačno i da vodi ispravnu patriotsku politiku u interesu Srbije“.

„Kada ova dvojica osvedočenih separatista koji svoj sopstveni srpski narod smatraju genocidnim, koji jedva čekaju da srpske pokrajine Kosovo i Vojvodina postanu nezavisne, koji podržavaju Mila Đukanovića u progonu našeg naroda i naše Crkve u Crnoj Gori, i traže da se ukine Republika Srpska, napadaju Popovića, oni pokazuju da su samo produžena ruka onih političkih krugova spolja i iznutra kojima smeta njegova nacionalna i patriotska politika u kojoj oko ključnih državnih i nacionalnih interesa nema kompromisa“, ocenili su iz Popovićeve stranke.

Kako su naveli, neka Čanak i Čedomir Jovanović rade na „razbijanju Srbije i svega srpskog“, već godinama, a predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović će „nastaviti da iznosi državničke stavove koje podržava većina srpskog naroda“.

Check Also

UDARNO: SITUACIJA IZMIČE KONTROLI U POJASU GAZE- PRETI TOTALNI RAT!

Palestinske snage ispalile su stotine raketa na Izrael, koji je izveo jake vazdušne napade na …