Home / AKTUELNO / Rusi spremaju Krim za odbranu, stiže “S-400” i “Pancir S” (VIDEO)

Rusi spremaju Krim za odbranu, stiže “S-400” i “Pancir S” (VIDEO)

Novi protivvazdušni sistemi S-400 učiniće poluostrvo Krim apsolutno neprobojnim od bilo kakvih neprijateljskih dejstava, izjavio je šef Komiteta za odbranu Saveta federacije Rusije Viktor Bondarev.

Kako je rekao, S-400 je superiorni PVO sistem kojem nema ravnih u svetu, izuzetno je efikasan za ciljeve na velikim i srednjim udaljenostima, ali i na niskim visinama.

Sa druge strane, istakao je on, nove jedinice “Pancir S” takođe su se izuzetno efikasno pokazale za ciljeve i na zemlji, i u vazduhu.

“Oba ta sistema koja će Krim dobiti još tokom ove godine učiniće poluostrvo apsolutno neprobojnim”, naglasio je Bondarev.

On je dodao i da je osnovni razlog, zbog čega se te jedinice prebacuju na Krim taj što se NATO aktivirao u crnomorskom regionu.

“NATO brodovi konstantno patroliraju Crnim morem, dok su Amerikanci povećali svoje aktivnosti u Ukrajini kao nikada do sada. Budući da su odnosi između Rusije i Zapada trenutno veoma napeti, sva ta dejstva Moskva tumači kao neprijateljska. Upravo iz tog razloga Rusija je dužna da štiti svoje granice”, zaključio je Bondarev.

Pogledajte video:

(Sputnik)

Check Also

Dr KON NAJAVIO RIGOROZNE MERE: IMUNIZACIJA ĆE BITI OBAVEZNA, A SLEDI JOŠ JEDNA PROMENA..!

Obaveznost vakcinacije postoji i ona je definisana zakonom, a ako je protivustavna, onda je i …