Home / AKTUELNO / 40 INTELEKTUALACA IZ NEMAČKE I EU UPOZORILO MERKELOVU: Ne uvlači nas u svetski rat protiv Rusije- NE ŽELIMO DA IZGINEMO..

40 INTELEKTUALACA IZ NEMAČKE I EU UPOZORILO MERKELOVU: Ne uvlači nas u svetski rat protiv Rusije- NE ŽELIMO DA IZGINEMO..

Više od 40 uglednih intelektualaca i javnih radnika, pre svega iz Nemačke, ali i drugih zemalja EU, od kojih su našoj javnosti najpoznatiji Vili Vimer, Klaus Hartman, Rudolf Hensel, Norman Peh, Ulrih Mis, Klaus fon Rausendorf i Rule fon Bizmark, uputili su dramatičan apel javnosti protiv pretnje ratom sa Rusijom.

Uoči Dana pobede (i Dana Evrope), dokument pod nazivom „DEKLARACIJA 8/9. maja 2018.“ objavljen je danas u listu Noe Rajniše Cajtung na pet jezika: Nemačkom, engleskom, holandskom, srpskom i ruskom.

Među potpisnicima su se našli i srpski Evropljani Milica Radojković-Hensel, Gordana Beljkas i prof. dr Velimir Nedeljković.

Ovde prenosimo srpsku verziju dokumenta, koja dovoljno govori kakva je klima u EU u koju pokušavaju da uvuku Srbiju:

DEKLARACIJA 8/9. maja 2018.

Mi Evropljani kažemo NE ratu protiv Rusije!

Dva svetska rata su dovoljna!

U prošlosti je Nemačka dozvolila da je uvuku u Prvi svetski rat, a u Drugom svetskom ratu ruskom narodu je nanela neizmernu patnju.

Mi ne smemo dozvoliti da se to još jednom ponovi!

Ako nemačka vazalna vlast u svom saučesništvu sa ratnim huškačima iz Velike Britanije i Francuske, a pod vođstvom SAD i NATO, planira agresiju na Rusiju, ona to čini – ne u naše ime!

Poslednju reč o ratu i miru imamo mi građani!

Mi kažemo NE ratu i nasilju u međunarodnim odnosima i osuđujemo nastavak ratnog huškanja, naoružavanja i militarizacije!

DEKLARACIJA je na ovom linku: http://www.nrhz.de/flyer/beitrag.php?id=24807

(Fakti)

Check Also

OVO JE TEŽAK UDARAC ZA SRBIJU!? Da li ovo znači da je Rusija Srbiji rekla „NE“?

Rusija je spremna da razmotri zajedničke gasne projekte sa Bugarskom, ali pod uslovom da za …