Home / IZA KULISA / MISTERIOZNA GRANITNA GROBNICA U ZAPADNOM LONDONU- IZA NJENIH VRATA NALAZI SE VREMENSKA MAŠINA I KOMORA ZA TELEPORTACIJU! (VIDEO)

MISTERIOZNA GRANITNA GROBNICA U ZAPADNOM LONDONU- IZA NJENIH VRATA NALAZI SE VREMENSKA MAŠINA I KOMORA ZA TELEPORTACIJU! (VIDEO)

Teorija da se u mauzoleju krije vremenski mašina nastala je na pomalo iskrivljenim istorijskim činjenicama, ali i nekoliko navodnih dokaza o njegovoj gradnji
groblje-londonRai Godson i Stephen Coates jedva čekaju domoći se ključa koji otvara velika bronzana vrata na ulazu u impozantni granitni mauzoleja groblja Brompton u zapadnom Londonu. Godson bi pronalazak ključa koji je izgubljen krajem sedamdesetih omogućio da oda počast svojoj prabaki Hannah Courtoi, koja je sahranjena u grobnici sa dve od tri svoje ćerke.

No, Coatesovo zanimanje za mauzolej je drugačije i zanimljivije: on smatra da je davno zatvorena grobnica bila vremenski mašina iz viktorijanskog doba.

„Sigurno bi ga isprobao. Pa ko ne bi iskoristio priliku da putuje kroz vreme „, rekao je Coates za Independent.

Coates je ta ideja toliko privlačna da je odlučio organizovati da pripovedanja na groblju 20. decembra kako bi prikupio dovoljno novca da napravi novi ključ za mauzoleja.

No, pravljenje novog ključa nije jednostavno, jer je mauzoleja na listi spomenika Londona, pa ga mogu napraviti samo određeni majstori.

Teorija da je grobnica Hannahe Courtoi zapravo vremenski stroj postoji već godinama, a teorija je zasnovana na dijelom iskrivljenim istorijskim činjenicama, a delom zbog bogate mašte pojedinaca.

Ono što je tačno je da je Hannah, koja je umrla 1849. godine, verovatno imala neke veze sa Džozefom Bonomija, poznatim kiparom i egiptologom čiji se malo skromniji spomenik nalazi samo nekoliko metara od mauzoleja.

Pričalo se da je Bonomi dizajnirao mauzoleja i za Hannah, što i nije nemoguće, obzirom da se na vrhu građevine nalazi piramida, a zidovi su išarani čudnim hijeroglifima, kakvi se nalaze i na Bonomijevom spomeniku.

Ljudi iz tog vremena bili su fascinirani idejom putovanja kroz vreme i neki su verovali da su faraoni otkrili tajne takvih avantura. Za Bonomija se pretpostavlja da je naučio njihove trikove na putovanjima u Egipat.

Ako je to istina, svoja saznanja je mogao preneti svom poslovnom partneru, misterioznom istraživaču iz Londona, Samuelu Alfredu Varner, koji je sahranjen na istom groblju.

Varner najpoznatiji izum bila je ‘nevidljiva granata’ ili kako kaže Coates, ‘bomba koja se mogla teleportovati na kratke udaljenosti, nešto kao psihički torpedo’.

Zanimljivo je da je Kraljevska mornarica bila zaintrigirana Varnerov metafizičkim oružjem, pa su mu čak dozvolili da demonstrira svoje oružje. U tim testiranjima uništen je barem jedan brod, ali njegova efikasnost nikada nije dokazana.

Varnerova veza sa ‘psihičkim torpedom’ bila je konačni dokaz za Coates da je mauzoleja komora za teleportaciju ili vremenski mašina. Coates tvrdi da je mauzoleja samo deo celog niza komora koje se nalaze na sedam groblja u različitim delovima Velike Britanije, a koje su omogućavale teleportaciju od jedne do druge lokacije u milisekundi.

Prema njegovim rečima, tu je osmi grob, odnosno mauzoleja koji je vrlo sličan mauzoleju u kojem se nalaze posmrtni ostaci Hannahe, a koji se nalazi na pariskom groblju Montmartre.

Oni koji podržavaju teoriju o vremenskom stroju tvrde kako je znakovito da na celom groblju Brompton samo za mauzoleja Courtoi nema nikakvog plana niti za njega postoji ključ. Tvrde kako mauzoleja nije otvoren od kada je u njemu sahranjena Hannah, iako upotrebu na groblju, Robert Stephenson, kaže da nije siguran u tu teoriju.

„Mislim da je mauzoleja otvaran nakon njene smrti. Iako je ova teorija o vremenskom stroju privukla jako puno posetilaca na groblje, moram reći da baš i ne verujem u nju „, kazao je Stephenson.

Pogledajte video:



(Express.hr)

 

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …