Home / AKTUELNO / 98 ODSTO TRANSAKCIJA BITKOINA SU KLASIČNA ŠPEKULACIJA KOJA IPAK NAJAVLJUJE NOVU PREKRETNICU

98 ODSTO TRANSAKCIJA BITKOINA SU KLASIČNA ŠPEKULACIJA KOJA IPAK NAJAVLJUJE NOVU PREKRETNICU

Iako smo pred istorijskom prekretnicom, kada će tehnologija i ideja blokčejna, na kojoj se temelji prva i najpoznatija kriptovaluta Bitkoin, pokrenuti novu tehnološku revoluciju, iza većine današnjih kriptovaluta ne stoji dodatna vrednost, već klasična finansijska špekulacija.

Jedna od novijih studija, jasno pokazuje da se samo 1,3 odsto kriptovalutnih transakcija koristi pri prodaji i kupovini roba i usluga. Svetske špekulacije predvodi Bitkoin, koji vrlo teško opravdava svoje postojanje, jer iza ove kriptovalute, osim fantastične početne ideje, ne stoji više ništa.

Slično je i sa drugim kriptovalutama koje sve teže opstaju na tržištu, koje se sprema za revoluciju u organizaciji najvećih svetskih tehnoloških lidera: Facebooka, Telegrama, Google-a, Amazona i mnogih svetskih komercijalnih banaka.

I na platformama za trgovinu kriptovalutama Bitkoin dominira, što govori da se aktivnost ovih platformi takođe temelji na špekulaciji.

Danas samo američka i kineska preduzeća tačno znaju šta žele, šta će biti i šta treba činiti. Pre nego što elektronski novac zameni kripto elektronski novac, proći će sigurno nekoliko godina, a kompanije kao što su PayPal mudro održavaju već uhodanu aktivnost brzih finansijskih transakcija, pazeći pri tome na tehnološki razvitak, koji će sigurno okrenuti svet finansija za 180 stepeni.

Investitori u kriptovalute, skloni finansijskim špekulacijama, treba dobro da analiziraju postojeće stanje i da ga uporede sa situacijom iz prošle godine koja je mnoge opčarala i zavila u crno. Zaključci se moraju donositi na temelju objektivnih informacija, a ne želja. Mnogi su pogrešili jer su slušali većinu, što pri finansijskim špekulacijama nikako nije poželjno, a zna biti i pogubno.

(logicno.com)

Check Also

NAROD I OPOZICIJA UPALI NA SEDNICU: TAJKUN I VESIĆ HOĆE DA SRUŠE NAJSTARIJI DEO BG (VIDEO)

Javna rasprava o izmenama Plana detaljne regulacije za Kosančićev venac, organizovana je samo forme radi …