Home / AKTUELNO / OBJAVA TOTALNOG RATA: POČELI SAJBER NAPADI NA RUSIJU! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

OBJAVA TOTALNOG RATA: POČELI SAJBER NAPADI NA RUSIJU! EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton potvrdio je da su Sjedinjene Američke Države angažovane u ofanzivnim sajber-operacijama u inostranstvu kako bi pokazale Rusiji i drugim zemljama da će „platiti cenu“ za svoje mešanje u američke poslove.

Bela kuća je prošle godine uklonila ograničenja protiv ofanzivnog hakovanja kako bi pokazala neprijateljima kao što je Rusija da će za svaki pokušaj mešanja u američke izbore ili izvođenja drugih sajber-operacija protiv Sjedinjenih Američkih Država platiti cenu.

„Svrha toga je da se Rusiji ili bilo kome drugom ko se bavi sajber-operacijama protiv nas kaže: Platićete cenu ako ustanovimo da to radite. I nametnućemo vam troškove sve dok ne shvatite da je nije vredno da se upotrebljava sajber protiv nas“, rekao je Bolton.

Govoreći na konferenciji za novinare u Vašingtonu, Bolton je takođe potvrdio da je novi samit između predsednika Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una „potpuno moguć“ ako je Pjongjang spreman za to.

Sjedinjene Američke Države i njeni saveznici više puta su optužili Rusiju da izvodi agresivne kibernetičke operacije protiv drugih država. Moskva je negirala te optužbe i pozvala na međunarodnu saradnju u oblasti sajber-bezbednosti, a takođe je odbacila optužbe o mešanju u izbore naglašavajući da nema dokaza koji bi ih potvrdili.

Check Also

NEREDI U AMERICI SU DAVNO ISPLANIRANI! EVO DOKAZA..

Pripadnici ekstremno levičarskog pokreta „Antifa“ u SAD počeli su da planiraju pobunu protiv tamošnjih vlasti …