Home / AKTUELNO / ALJBIN KURTI NAJAVIO KRVAVO PROLEĆE NA BALKANU!

ALJBIN KURTI NAJAVIO KRVAVO PROLEĆE NA BALKANU!

Lider pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti reagovao je oštro na susret Premijera Albanije Edija Rame sa Hašimom Tačijem, Ramušom Haradinajem, Fatmirom Ljimajem i Bedžetom Pacolijem.

Kurti je u Tirani rekao da „u Albaniji i na Kosovu treba svi da počnu da se spremaju za albansko proleće“.

On je rekao da je „vreme za ujedinjenje albanske nacije“.

– Mislim da je premijer Albanije pronašao neadekvatne saradnike na Kosovu, koji rade samo u svoju korist, i u fokusu im nije ni nacionalni interes ni država Kosovo – rekao je Kurti.

On je dodao da i Kosovo i Albanije moraju da se spreme za „albansko proleće“.

– U ovim uslovima, kad smo ekonomski slabi, a naše vojske gotovo da ne postoje, imperativ je da se albanski narod usmeri na odbranu svog nacionalnog zadatka, ujedinjenja, i integracije u Evropu – rekao je Kurti i naglasio da svi na Kosovu treba da kažu „da“ pridruživanju Albaniji, umesto „cenkanja sa Srbijom“.

– Mi kažemo – pristupimo Albaniji, ne cenkajmo se sa Srbijom. Ujedinjenje sa Albanijom treba da nas poveća, ne da nas smanji. Oni hoće da ukaljaju reč unija sa šemama povezivanja Albanije i Srbije. Mi ništa ne dugujemo Srbiji, Srbija mnogo duguje nama – rekao je on.

– Duguje nam Istočno Kosovo – Preševo, Bujanovac, ali duguje i smrti 10.000 civila Albanaca, 20.000 albanskih devojčica i žena, proteranih milion Albanaca, opljačkane penzije, banke, muzeje… A sada pravimo ustupke državi koju vode Miloševićevi četnici – „zaključio“ je Kurti.

Check Also

POSLE SLUČAJA „JOKIĆ“- NOVI PROBLEM ZA SRBIJU!?

Košarkaška reprezentacija Srbije će i definitivno biti bez Bogdana Bogdanovića u kvalifikacijama za Olimpijske igre, …