Home / AKTUELNO / AMERICI PRETI KATASTROFA: Ako se sudare uragani „Metju“ i „Nikol“, SAD će postati pustoš! (VIDEO)

AMERICI PRETI KATASTROFA: Ako se sudare uragani „Metju“ i „Nikol“, SAD će postati pustoš! (VIDEO)

500
Obalu američke države Florida mogla bi da udare dva uragana, “Metju“ koji je opustošio Haiti i “Nikol“, tropska oluja prerasla u uragan prve kategorije. Kako javljaju američki mediji, prognoze su da će “Metju“ nakratko udariti u Floridu, ali to nije najgore što može da se dogodi.

Posle formiranja uragana “Nikol“ na Atlantskom okeanu, postoji mogućnost približavanja dve vazdušne mase i takozvanog Fudživarinog efekta.

Prema prvim prognozama, “Metju“ je trebalo da se, po udaru u Floridu, okrene prema Atlantiku, ali ukoliko dođe do kontakta dva uragana situacija će biti drugačija.

Fudživarin efekat znači da dva centra uragana kruže jedan oko drugog i smanjuju udaljenost između područja niskog vazdušnog pristiska. Ako se to dogodi u ovom slučaju, to bi značilo da će se “Metju“ okrenuti nazad prema Floridi i ponovo udariti u obalu.

Uragan “Metju“ je na Haitiju odneo živote 478 ljudi, a američki predsednik Barak Obama je proglasio vanredno stanje u tri američke države, pored Floride uzbuna je proglašena u Džordžiji i Južnoj Karolini.

Pogledajte video:(Index.hr)

Check Also

POSLEDICE RAZARAJUĆEG ZEMLJOTRESA U ALBANIJI UNIŠTENO 5.500 DOMOVA, EVAKUISANO VIŠE OD 3.000 LJUDI (VIDEO DRON)

Zamenica ministra unutrašnjih poslova Albanije Rovena Voda saopštila je danas da je 3.135 građana evakuisano, …