Home / AKTUELNO / AMERIČKI AVION U SRCU URAGANA: „Lovcem“ ušli u centar razornog „Metjua“ a onda je počeo haos! (VIDEO)

AMERIČKI AVION U SRCU URAGANA: „Lovcem“ ušli u centar razornog „Metjua“ a onda je počeo haos! (VIDEO)

500
Dok američke vlasti u saveznim državama Džordžija, Florida i Severna Karolina, gde je proglašeno vanredno stanje, evakuišu građane zbog opasnosti od razornog uragana “Metju”, neki ljudi, tragajući za uzbuđenjima, našli su se danas u srcu uragana.

Na Tviter profilu “lovaca” na uragane, tzv. “NOAA Hurricane Hunters” objavljen je snimak iz kokpita aviona, u trenucima dok je bio u samom centru uragana ”Metjua”.

Broj žrtava od posledica uragana ”Metju”konstano raste i trenutno je 339 ljudi stradalo, izveštaji pristižu od službi za vanredne situacije i nemoguće je saznati tačan broj, prenosi danas Rojters pozivajući se na saznanja izvora iz civilne zaštite.

Agencija AFP navodi da se uragan ”Metju” “obrušio” na Floridu sa udarima vetra od 130 kilometara na sat i olujnim udarima zbog čega su vatrogasne službe Dejton Biča proglasili policijski čas koji će biti na snazi do subote.

Američki nacionalni centar za uragane saopštio je da je “Metju” postao “izuzetno opasan” sa vetrovima jačine 220 kilometara na čas, dok je danas prolazio kroz severozapad Bahama na putu ka obali Floride.

Iako je još prerano predvideti gde bi ”Metju” mogao naneti najviše štete u SAD, nacionalni centar za uragane upozorava da bi on mogao da zahvati obalu Atlantika od juga Floride preko Džordžije do Južne Karoline.

Pogledajte video:

(Tanjug)

Check Also

UDARNA VEST! IZRAEL KRENUO U NAPAD NA SIRIJU: RUSI PODIGLI BORBENE AVIONE!

Ruski lovci presreli su na nebu iznad Damaska izraelske ratne avione, koji su ušli sa …