Home / AKTUELNO / AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: Rusija stvarno ima supersonično oružje!

AMERIČKI GENERAL PRIZNAO: Rusija stvarno ima supersonično oružje!

Šef Strateške komande Pentagona, general DŽon Hajten, izjavio je da je američka vojska nadgledala kako Rusija i Kina ispituju supersonične rakete različite namene.

On je naveo da ne može da kaže kakve su tehničke karakteristike ovih raketa, niti da otkrije načine uz pomoć kojih SAD dobijaju ovakve informacije. On je, međutim, posavetovao da se pažljivo čuju saopštenja Moskve o izradi savremenog naoružanja.

„Moramo da verujemo saopštenjima Vladimira Putina o onome na čemu radi“, naveo je general, a prenosi list „Defens njuz“.

List navodi da Hajten nije spomenuo da li se ruska raketa nalazi u fazi projektovanja, ili je već u fazi eksploatacionih proba, ali ističe da je bilo očigledno da je general Putinove reči shvatio vrlo ozbiljno.

General je dodao da su tokom proteklih godina Sjedinjene Američke Države takođe testirale supersonično oružje, ali da su probe morale da budu zaustavljene, jer nisu bile uspešne.

Prvog marta ruski predsednik Vladimir Putin je u obraćanju Federalnoj skupštini predstavio najnovije vidove ruskog naoružanja koji nemaju pandana u svetu. Reč je o raketnom kompleksu „sarmat“, podvodnim dronovima „posejdon“, krstarećoj raketi s nuklearnim energetskim uređajem „burevesnik“, avijacionom raketnom kompleksu „kindžal“, laserskom oružju.

On je, takođe, naveo da je izrađeno supersonično oružje iz sistema „avangard“.

rs.sputniknews.com

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …