Home / AKTUELNO / AMERIKANCI UBEĐENI DA POČINjE TREĆI SVETSKI RAT: VOJNICI OČEKUJU BORBE USKORO

AMERIKANCI UBEĐENI DA POČINjE TREĆI SVETSKI RAT: VOJNICI OČEKUJU BORBE USKORO

Skoro polovina američkih vojnika smatra da će SAD uskoro biti uvučene u veliki rat, pokazuje anketa lista Militari tajms.

Prema rezultatima istraživanja, 46 odsto američkih vojnika smatra da će njihova zemlja naredne godine ratovati. Prošle godine tako je mislio tek svaki peti ispitanik.

Većina ispitanika (71 odsto) smatra da će Rusija biti glavni protivnik u mogućem ratu, na drugom mestu je Kina (69 odsto). U 2017. godini za Rusiju se izjasnilo 53 odsto, dok je za Kinu bilo 45 odsto anketiranih vojnika.

Međutim, vojnici smatraju da je glavna pretnja po nacionalnu bezbednost SAD sajber terorizam (89 odsto). Prema njihovom mišljenju, američka vojska je slabo pripremljena da odbije takve napade.

Sa druge strane, polovina anketiranih vojnika smatra da njihova zemlja ipak neće ratovati naredne godine. Prošle godine tako je mislilo 67 odsto ispitanika.

Rezultati ankete su pokazali da su američki vojnici prestali da smatraju da Severna Koreja predstavlja pretnju, a razlog za to je politika Donalda Trampa prema Pjongjangu.

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …