Home / AKTUELNO / Ančić otkriva sa kakvim mukama se Đoković suočavao tokom Vimbldona: Novak je jedva držao reket!

Ančić otkriva sa kakvim mukama se Đoković suočavao tokom Vimbldona: Novak je jedva držao reket!

NOVAK je bio uz njega tokom tri sezone agonije kada zbog mononukleoze nije mogao da igra tenis. Bio mu je podrška i kad je završio karijeru u 27. godini zbog lošeg zdravstvenog stanja.
500

Mario Ančić kao da je birao trenutak kada da se priključi stručnom štabu srpskog tenisera kome predstoji pauza i period oporavka posle predaje meča četvrtfinala Vimbldona Berdihu. Možda je baš zato i doveden u boks višestrukog grend slem šampiona…

– Vama ću dati najbolje odgovore, sačekajte da završim sa televizijama – kroz osmeh je poručio Mario srpskim izveštačima bez kamere u ruci.

Smeškao se Splićanin punih sat vremena Vilanderu za “Jurosport” i čitavoj armiji medija koja je ceo turnir čekala da progovori. “Najslađe za kraj”, tako je nazvao poslednji razgovor u kome je otkrio šta se sve zbivalo pre, tokom i posle gorke predaje:

– Nole je jedan od najvećih sportista, prošao mnogo igranja kroz bolova, muči se sa tim dugo. Kad je on rekao da mu je teško bilo da drži reket, to znači da su bolovi bili… – tražio je Ančić dugo pravu reč, ali je nije našao. – Teško je i zamisliti kakvi.

Planirali smo da posle Berdiha odradimo slobodan dan. Da odemo na trčanje i malo do teretane. Da pred potencijalni meč sa Fedederom kroz slobodan dan pokuša da smiri taj bol. Poseban problem ovde je bio taj što su loptice jako teške, a nije pomoglo ni što su ga stavili da igra dva dana zaredom. To je posebna tema.

Novak početkom drugog seta više nije mogao da servira, kao ni da udara forhend.

– Problem krene sa servisom, a nakon toga bol se širi. Konstantno ga oseća. Nije servirao ni preko 100 milja. Nije pucao jako koliko je mogao, jer kad kreneš jako, onda i tokom poena osećaš posledice. Potom nije mogao ni na forhend.

O kakvoj tačno povredi je reč, kolika bi mogla da bude pauza, Mario nije baš stručan da priča.

– Vi ste novinari, ja sam bankar. Puno je sad spekulacija, a nemam pojma šta će biti. Lekari će reči šta i kako. Posle meča je Novak napravio snimke, pa će se videti u narednom periodu u kojoj je to razmeri, da li je potrebna samo lagana operacija, da li mora da se izvadi nešto, hoće li pauzirati par meseci…

Plan da Đoković sa Agasijem i Ančićem razgovara o daljoj saradnji, odložen je posle lekarskih procena. Jer od toga sve i zavisi.

– Plan je sad samo da se nađe najbolja moguća nega i svetski stručnjaci. Znate da je i pre razmišljao da uzme neki period slobodno od tenisa. Ovo će ga primorati da to učini.

Prvi put se povredio u 30. godini. Ako je već moralo da se desi, bolje sad kad opet dobro igra, a ne u onom periodu kad nije igrao dobar tenis. Vidiš da mu je sad stisnuta ruka, bori se, maksimalno daje na terenu. Dobro je imati takav osećaj kroz rehablitaciju. Dobro je sad donositi odluke, a ne kao reakcija na nešto.

Ančić veruje da će Novak nastaviti gde je stao. I to tamo gde je stao prošle godine.

– U to nemam sumnje. Kad god se vrati, biće još opasniji.

Mario se vraća na kancelariju u Vol Stritu.

– Od ponedeljka na posao – završen je godišnji odmor koji je uzeo zbog Vimbldona.

Nadamo se da ima još slobodnih dana ove godine…

– Postavili smo dobre temelje, na terenu je opet izgledao kao stari Nole. Ja sam limitiran zbog poslovnih obaveza, ali pričaćemo. Polako, ima vremena.

NAŽALOST, IMAM ISKUSTVA

MARIO je zbog mononukleuza, oslabljenog organizma i povreda rano završio karijeru.
-Nažalost, imam iskustva sa tim stvarima. Novak se meni našao, znao je sve što se događa sa mnom. Često je svraćao u Njujork da me poseti kada sam se preselio tamo. Sad ću mu se ja naći tokom rehabilitacije, definitivno ću mu reći masu stvari kako da se nosi sa tim.

(Novosti)

 

Check Also

RUSKI EKSPERT OTKRIO: RAT RUSIJE I ZAPADA JE NEIZBEŽAN- RUSIJA IMA ORUŽJE I SPREMNA JE

Otvoreni vojni sukob između Rusije i kolektivnog Zapada je već neizbežan. Ovo je u intervjuu …