Home / AKTUELNO / Španski planetolozi tvrde da su našli dokaze postojanja misteriozne 9-te planete sunčevog sistema- Planete „Nibiru“

Španski planetolozi tvrde da su našli dokaze postojanja misteriozne 9-te planete sunčevog sistema- Planete „Nibiru“

apokalipsa- planeta 3

PLANETOLOZI iz Španije otkrili su neobične anomalije u kretanju kometa i asteroida iza orbita Plutona i Neptuna za koje tvrde da ukazuju na postojanje gigantske „Planete iks“.

Karlos de la Fuente Markos (Carlos de la Fuente Marcos) sa Madridskog univerziteta objasnio je:

„Ako se komete i asteroidi u tom delu Sunčevog sistema ponašaju na isti način kao komete oko Jupitera, onda smo zaista otkrili dokaze njihove aktivne interakcije sa velikom planetom koja je od Sunca udaljena 300-400 astronomskih jedinica. Uveren sam da sve što smo registrovali ne može biti svedeno na greške u osmatranju tog dela kosmosa“.

Početkom januara 2017-te su dva poznata planetologa – Majk Braun i njegov kolega sa Kalifornijskog tehnološkog instituta Konstantin Batigin – objavili da su uspeli da utvrde gde se nalazi „Planeta iks“ – deveta misteriozna planeta Sunčevog sistema. Preciziali su da je od Sunca udaljena 41 milijardu kilometara i da je 10 puta teža od Zemlje.

Po njihovim proračunima, „Planeta iks“ jedan krug oko Sunca napravi za 15.000 godina.

Braun i Batigin su priznali da ne znaju gde se ta planeta tačno nalazi, a i da ne postoje nikakvi direktni dokazi njenog postojanja.

I njih dvojica su naveli da je indirektni dokaz da „Planeta iks“ postoji zasad samo „čudno kretanje niza patuljastih planeta i asteroida u Kojperovom pojasu.

Dakle, i oni su ukazali na ovo što Markos i njegove kolege nazivaju „anomalijom“.

Za misterioznom „devetom planetom“ trenutno traga deset grupa astronoma.

Jedna od njih je „španska“ na čelu sa Markosom.

On i njegovi saradnici su napravili „superprecizni model periferije Sunčevog sistema“ i posebnu pažnju posvetili Kojperovom pojasu. I: došli do zaključka da „Planeta iks“ postoji.

Prethodno su brižljivo proanalizirali kretnje 28 planeta i 24 asteroida-kentaura i utvrdili da njihove orbite presecaju ravan Sunčevog sistema u dvema tačkama koje su od naše zvezde udaljene 300-400 puta više nego Zemlja. I, uvereni su da to „presecanje u dvema tačkama“ ne samo da nije slučajno, nego i da je dokaz postojanja „devete planete“.

Markos naglašava: da „Planeta iks“ ne postoji tačke presecanja „ravni“ bile „raštrkane“ i sasvim drugačije raspoređene.

(Fakti)

 

Check Also

DANAS DVA VELIKA PROTESTA U BEOGRADU

Nakon jučerašnje blokade puteva širom Srbije, danas će u Beogradu biti održana dva protesta – …