Home / AKTUELNO / APOKALIPSA DANAS: Poplave i požari od Balkana preko Italije i Portugala do Kanade- PARALISALI SVET! (VIDEO)

APOKALIPSA DANAS: Poplave i požari od Balkana preko Italije i Portugala do Kanade- PARALISALI SVET! (VIDEO)

pozar gasovod

Leto 2017. godine jedno je od paklenijih u novijoj istoriji, a dokaz za to su i hiljade požara koji bukte širom sveta. Međutim, ne zaostaju ni poplave i hladni talasi, koji su takođe uzeli danak.

Balkan je jedno od većih žarišta, imajući u vidu da požari bukte u Hrvatskoj, Hercegovini, Crnoj Gori i Italiji. Vatrena stihija nije poštedela ni Pirineje, gde se Portugal ponovo bori sa vatrom, samo četiri nedelje nakon najgoreg požara u novijoj istoriji u kojem je poginulo više od 60 ljudi.

Gori i francuska rivijera, a da stihija nije obuhvatila samo Evropu pokazuje i primer Kanade, koja se takođe suočava sa čak 138 požara u Britanskoj Kolumbiji, gde je proglašeno vanredno stanje.

S druge strane, u Grčkoj i Turskoj bujaju poplave. Tako su srpski turisti na grčkim ostrvima umesto uživanja na plaži odmor proveli izbacujući vodu iz apartmana i spasavajući automobile od bujice. Poplavljen je i Istanbul, gde je na jedan dan proglašeno vanredno stanje. U Argentini muku muče sa ledenim talasom sa Južnog pola, od čijih posledica su već stradale dve osobe.

Pogledajte video:
Check Also

DANAS DVA VELIKA PROTESTA U BEOGRADU

Nakon jučerašnje blokade puteva širom Srbije, danas će u Beogradu biti održana dva protesta – …