Home / AKTUELNO / Vatra buknula i u Bosni i Hercegovini: Čak 26 požara izbilo za jedan dan, vojni helikopteri lete iznad nepristupačnih oblasti! (VIDEO)

Vatra buknula i u Bosni i Hercegovini: Čak 26 požara izbilo za jedan dan, vojni helikopteri lete iznad nepristupačnih oblasti! (VIDEO)

pozar- vatrogasci

U poslednja 24 sata na području BiH buknulo je 26 požara od kojih je 13 na području Mostara, a sedam na području Čapljine, tri u opštini Neum, dva oko Čitluka i jedan požar na području opštine Stolac.

Požar koji već nekoliko dana besni na planini Čvrsnici na severu Hercegovine zahvatio je crnogoričnu šumu, pa su vatrogasci zbog nepristupačnog terena ponovno zatražili angažovanje vojnih helikoptera, saopštila je Civilna zaštita Hercegovačko-neretvanske županije.

Požar je najverovatnije zahvatio gustu borovu i jelovu šumu i približava se platou Čvrsnice na lokalitetu Sljemenjaci kod Risovca.

Po navodima Omera Nezirića, vođe Civilne zaštite Jablanice, u utorak je uočena “veća koncentracija dima na višim kotama“.

S obzirom na to da se radi o nepristupačnom terenu, ponovno je zatražena intervencija vojnih helikoptera kako bi se zaustavilo širenje požara u tom delu Čvrsnice gde se nalaze kompleksi crnogorične šume i retkih vrsta munike.

Na Čvrsnici je dosad već nekoliko puta delovao helikopter. Požar se pre nekoliko dana približio i kućama koje su odbranjene velikim naporima vatrogasaca.

U saopštenju se navodi i da je u požarima gorela i trava, niskko rastinje, otpad i smeće, preneli su mediji u BiH.

Pogledajte video:

(Telegraf)

Check Also

UBIĆU AKO MI NEKO OTME ZEMLJU: BRANIMIR SE SUPROTSTAVIO VUČIĆU OKO RIO TINTA (VIDEO)

„Ovo je moja dedovina, radio sam, ostario sam i sad to treba da mi otme …