Home / AKTUELNO / AUSTRALIJSKI INŽENJER PRONAŠAO NESTALI MALEZIJSKI AVION, A ISTINA O OLUPINI JE JEZIVA: Ove tvrdnje mogu da uzburkaju svet (FOTO)

AUSTRALIJSKI INŽENJER PRONAŠAO NESTALI MALEZIJSKI AVION, A ISTINA O OLUPINI JE JEZIVA: Ove tvrdnje mogu da uzburkaju svet (FOTO)

Australijski inženjer Piter Mekmehon, koji ima iskustva u istrazi nesreća, nedavno je izneo tvrdnju da je uz pomoć Google Earth aplikacije pronašao ostatke malezijskog aviona MH370 koji je nestao za vreme leta 2014. godine.

Kako tvrdi Mekmehon, olupina aviona nalazi se 16 km južno od ostrva Raund, koje se nalazi 22,5 km severno od Mauricijusa, u delu okeana koji ranije nije bio pretraživan.

Foto: Google Earth.

U svojim tvrdnjama otišao je i korak dalje, kad je rekao da veruje da su američki zvaničnici odbili da pretraže to područje, ali i da je olupina puna rupa od metaka.

Četiri američka istražitelja poslata su u Australiju kako bi radili na slučaju MH370, ali Mekmehon smatra da su sakrili ključne informacije.

Foto: Google Earth.

– Postarali su se da sve dobijene informacije ostanu skrivene od javnosti, čak i naše vlade, ali zašto? Oni ne žele da pronađu avion, jer je pun rupa od metaka. Njegovo pronalaženje samo bi otvorilo dodatna pitanja – rekao je Mekmehon.

Kako je rekao, informacije je poslao Australijskom zavodu za transport i sigurnost (ATSB), a tamo nisu mogli u potpunosti da isključe mogućnost da je zaista reč o nestalom malezijskom avionu.

Foto: Wikipedia

Prema prvobitnim podacima, malezijski avion MH370 pao je u Indijski okean šest sati nakon poletanja.

Nestalo je svih 239 putnika zajedno sa članovima posade.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …