Home / AKTUELNO / BAKIRA PREPOZNALI KAO RATNOG PROFITERA I POLITIČKOG PREVARANTA: Bošnjaci neće u rat sa Srbima

BAKIRA PREPOZNALI KAO RATNOG PROFITERA I POLITIČKOG PREVARANTA: Bošnjaci neće u rat sa Srbima

Analitičar Dragomir Anđelković smatra da su lokalni izbori u BiH imali simboličku dimenziju, ističući da su Srbi u Republici Srpskoj prepoznali politiku Milorada Dodika kao politiku odbrane Srpske i zaštite nacionalnih interesa, a, s druge strane, muslimani u Federaciji BiH (FBiH) nisu podržali agresivnu politiku SDA i time poručili da ne žele konfrontaciju sa Srbima.

bakir

Anđelković je rekao Srni da su lokalni izbori pokazali da je trijumfovala SNSD Milorada Dodika, odnosno koalicija okupljena oko ove stranke, dok je SDA pretrpjela ozbiljan poraz, kao i da više nema legitimimet za politiku koju vodi.

Prema njegovim rečima, jučerašnji izbori bitno prevazilaze nivo lokalnih i imali su simboličku dimenziju posle svega što se dešavalo poslednjih sedmica.

– Oni su bili određena vrsta izjašnjavanja naroda o budućnosti BiH. Prethodnih sedmica videli smo da se Republika Srpska brani dok neki ekstremisti iz muslimanskog dela izazivaju tenzije za šta nemaju podršku većine muslimana, običnog naroda – naglašava Anđelković.

On ističe da je evidentno jedinstvo kod Srba kada je riječ o rezultatima u Srebrenici, što je rezultat pritisaka na Srpsku.

– Srbi žele mir, ali, ako ih neko pritiska, narod će jedinstveno reagovati u odbrani Republike Srpske. To je poruka i međunarodnoj zajednici i Sarajevu – kaže Anđelković.

On je rekao da je vladajući SNSD u Banjaluci ostvario ozbiljnu pobedu na izborima, dok je Savez za promene poražen jer su ga građani kaznili zbog saradnje sa SDA i muslimanskim ekstremizmom u Sarajevu.

Anđelković smatra da SDS, ako ovako nastavi, neće imati budućnost i da je jedini način da se konsoliduje tako što će se vratiti na nekadašnju poziciju, a to je jedinstven stav srpskih partija, koje u Sarajevu zajednički deluju u interesu Srpske.

On ističe da je poruka posle svega da građani žele jedinstven stav Republike Srpske.

– Ovi izbori su trijumf Srpske i građani svim silama iza nje stoje. Republika Srpska je realnost koja nikada neće nestati – poručio je Anđelković.

(Srna)

Check Also

VIKTOR ORBAN: VOJNO SPOSOBNI MIGRANTI SU „BIOLOŠKA BOMBA“! SRBIJA TREBA HITNO DA REAGUJE!

On je dodao da mađarske vlasti ne znaju ko je od njih zaražen a ko …