Home / AKTUELNO / VELIKI PREOKRET – Rusi žele da grade „Beograd na vodi“ i metro!

VELIKI PREOKRET – Rusi žele da grade „Beograd na vodi“ i metro!

beograd- voda
Ruski privrednici i investitori, koji borave u Srbiji, najviše su se interesovali za projekat „Beograd na vodi“ i izgradnju metroa u srpskoj prestonici, a predstavnici Moskve su najavili novi investicioni ciklus u Srbiji.

Ministar u Vladi Moskve zadužen za međunarodnu saradnju Sergej Čerjomin rekao je novinarima tokom Konferencije za pitanja razvoja poslovne saradnje Moskve i Beograda, u okviru „Dana Moskve u Beogradu“, da se moskovski investitori najviše interesuju za ta dva velika projekta, kao i da je „Beograd na vodi“ sličan moskovskom projektu za uređenje obala u glavnom gradu Rusije.

On je rekao da se ruska rublja stabilizovala i da to otvara vrata za veće ruske investicije.

„Možemo da očekujemo porast ruskih investicija u Srbiji“, kazao je Čerjomin dodajući da veliki potencijal za unapređenje saradnje postoji u oblasti poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva, ali i IT industriji.

On je rekao da su u Beogradu otvorene slobodne ekonomske zone i da je sada bolja infrastruktura za investicije.

500

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević je rekao da su kolegama iz Moskve predstavljeni projekti vredni više od 10 milijardi dinara, u tri oblast – infrastrukturni projekti, grinfild projekti i projekti u oblati nekretnina.

– Posebnu pažnju je privukao projekat Beograd na vodi – istakao je Milosavljević dodajući da su Rusi zainteresovani za učešće u izgradnji, ali i kupovinu i iznajmljivanje stambeno-poslovnog prostora.

Check Also

VIKTOR ORBAN: VOJNO SPOSOBNI MIGRANTI SU „BIOLOŠKA BOMBA“! SRBIJA TREBA HITNO DA REAGUJE!

On je dodao da mađarske vlasti ne znaju ko je od njih zaražen a ko …