Home / AKTUELNO / BEĆKOVIĆ: MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA UBIJENA JE NAKON ONOG RATA- SAD BI DA JE UBIJU PONOVO

BEĆKOVIĆ: MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA UBIJENA JE NAKON ONOG RATA- SAD BI DA JE UBIJU PONOVO

Progoniti danas crnogorsku Mitropoliju ravno je tome kao kada bi neko potražio preživele u Aušvicu da i njih dotuče, kaže za Sputnjik akademik Matija Bećković.

Haos u Crnoj Gori nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a o tome kojim će putem ova država nastaviti, akademik Matija Bećković je za Sputnjik rekao:

„Crkva je odvojena od države, ali država nije od crkvene imovine, što se najbolje videlo ovih dana u Crnoj Gori i to u Božićne dane i katoličke i pravoslavne. Crnogorsko-primorska Mitropolija je u Drugom svetskom ratu ili neposredno po završetku rata ubijena.

Stotinu dvadeset i šest sveštenika na čelu sa mitropolitom Joanikijem, koji su tada ubijeni, upisani su u knjigu svetih Srpske pravoslavne crkve. Sada istu priliku da se upišu imaju i sveštenici i episkopi sadašnje Mitropolije crnogorske. I to što su uradili vladiki Metodiju, samo su mu skovali oreol.“

Na pitanje ima li povratka za Crnu Goru posle ovoga, Bećković odgovara:

 „Crna Gora će se ili vratiti, ili će nestati ako nastavi isti onaj put kojim je već jednom učinila svecima sveštenike Mitropolije. Svojevremeno je u Kongu Kasavubu uhapsio policiju, a sinoć su u Crnoj Gori uhapšeni poslanici Demokratskog fronta i to će se pamtiti dok ima srpskoga naroda“, dodaje naš sagovornik.

Dan nakon usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti, strasti u Crnoj Gori se ne smiruju.

Javnost je šokirana prizorima nasilja u crnogorskom parlamentu, uključujući i vest da je policija brutalno pretukla episkopa Metodija.

Check Also

IZ NEMAČKE STIGLA PORUKA: NOVE GRANICE NA BALKANU SU OPASAN PROJEKAT

Nemački državni sekretar za Evropu Mihael Rot izjavio da je “crtanje” novih granica “opasan put” …