Home / AKTUELNO / BIL GEJTS OTKRIO: „DO KRAJA ŽIVOTA ĆEMO ŽIVETI POD MERAMA, AKO SE OVO DOGODI..“

BIL GEJTS OTKRIO: „DO KRAJA ŽIVOTA ĆEMO ŽIVETI POD MERAMA, AKO SE OVO DOGODI..“

Američki milijarder i tehnološki tajkun Bil Gejts smatra da se čovečanstvo neće osloboditi virusa korona i vratiti u normalan život sve dok taj virus ne bude potpuno uništen.

– Jedini način da se u potpunosti vratimo u normalu jeste da imamo super efikasnu vakcinu koju će uzimati mnogo ljudi, te da bolest globalno eliminišemo – naveo je Gejts za televizijsku mrežu „En-Bi-Si“.

Prema Gejtsovom mišljenju, Amerikanci i većina svetskog stanovništva trebali bi godinama ili čak do kraja života da žive pod epidemiološkim merama, poput socijalnog distanciranja.

Gejts očekuje da će prva generacija vakcina protiv virusa korona biti odobrena po hitnom postupku do početka naredne godine.

On se ponovo usprotivio politici Donalda Trampa u vezi sa virusom korona, ali je priznao da je eksperimentalna terapija kojom je američki predsednik tretiran pokazala do sada najbolje rezultate u lečenju kovida 19.

Gejts se nedavno žalio da ga mnogi krive za pojavu virusa korona, te da su društvene mreže pune teorija o veštačkom poreklu ovog virusa.

(Tanjug)

Check Also

POJAVIO SE SVEDOK KOJI TVRDI DA SE ZNA KO JE UBIO GARDISTE (VIDEO)

Advokat porodica ubijenih gardista Predrag Savić izjavio je u Danu uživo da se “polako kruni …