Home / AKTUELNO / BIVŠI AGENTI CIA NA TRAGU SKRIVENOG BLAGA PABLA ESKOBARA: Evo šta su pronašli za šta veruju da krije 57 milijardi evra..! (VIDEO)

BIVŠI AGENTI CIA NA TRAGU SKRIVENOG BLAGA PABLA ESKOBARA: Evo šta su pronašli za šta veruju da krije 57 milijardi evra..! (VIDEO)

Bivši agenti CIA tvrde da su pronašli podmornicu narko-bosa Pabla Eskobara, koju je jedan od najpoznatijih krijumčara droge koristio za prevoz kokaina iz Kolumbije za Portoriko, odakle bi ga dalje distribuirali po Sjedinjenim Američkim Državama.

Ukoliko podmornica zaista bude pronađena, to bi možda moglo da predstavlja trag koji bi mogao da otkrije lokaciju Eskobarovog skrivenog blaga za koje se pretpostavlja da je vredno oko 57 milijardi evra. To, međutim, još nije otkriveno, budući da podmornicu tek treba istražiti.

Na tome rade bivši agenti američke obaveštajne službe Dag Lao i Ben Smit, koji su pozvani pošto je prethodno oluja uzdrmala morsko tlo i otkrila ostatke podmornice koja, verovatno, decenijama leži na tom mestu, prenosi Dejli mejl.

Podmornica se nalazi na još neotkrivenoj lokaciji, u blizini kolumbijske obale. Kanal Diskaveri je o potrazi za podmornicom snimio dokumentarni film pod naslovom “Finding Escobar’s Millions” (U potrazi za Eskobarovim milionima).

Procenjuje se da je Eskobar, tokom osamdesetih godina prošlog veka, preprodajom droge na teritoriji SAD zarađivao čak 366 miliona evra nedeljno, kao i da je u Kolumbiji skrivao ogromno bogatstvo.

Podmornicama je u Sjedinjene Države prevozio i po dve tone kokaina i snabdevao oko 80 odsto američkog tržišta, navodi San.

Pogledajte video:

Check Also

DANAS DVA VELIKA PROTESTA U BEOGRADU

Nakon jučerašnje blokade puteva širom Srbije, danas će u Beogradu biti održana dva protesta – …