Home / AKTUELNO / Boško Obradović: Ovo je drugo Vučićevo oceubistvo, jer se posle Šešelja odrekao i Tomislava Nikolića

Boško Obradović: Ovo je drugo Vučićevo oceubistvo, jer se posle Šešelja odrekao i Tomislava Nikolića

obradovic

 

Aleksandar Vučić je ponovo prekršio svoju reč, jer je u više navrata javno rekao da se nikada neće kandidovati za predsednika Srbije.

Aleksandar Vučić i SNS ne znaju šta hoće jer su Vučića pre nekoliko meseci izabrali za predsednika Vlade, a sada ga kandiduju za predsednika države.

Očito je da SNS izuzev Vučića nema niti jednu drugu političku ličnost koju može da kandiduje za predsednika države. To je veliki poraz vladajuće stranke.

Ovo je drugo Vučićevo oceubistvo, jer se posle Šešelja odrekao i Tomislava Nikolića koji ga je doveo na vlast. Ovo je takođe dokaz višegodišnjih tvrdnji Dveri da je Tomislav Nikolić bio loš predsednik, jer da je bio dobar predsednik zašto ga SNS nije ponovo kandidovala za drugi mandat?

I, ono što je najveći problem sa ovom Vučićevom predsedničkom kandidaturom, ovo je pokušaj povratka na pogubni politički model Borisa Tadića, koji je na mesto predsednika Vlade postavio političku ikebanu u liku Mirka Cvetkovića dok je sva vlast bila u Predsedništvu.

I Vučić ima istu ideju da sva vlast bude koncentrisana u rukama jednog čoveka, a da Skupština i Vlada budu njegovi puki izvršioci. To nije dobro za političku stabilnost Srbije.

Dobra vest je da za nekoliko meseci porazom na predsedničkim izborima Vučić može da padne sa vlasti i da će konačno morati da izađe na direktan TV duel sa protivkandidatima.

Lično se radujem Vučićevoj kandidaturi jer je time ogolio totalitarnu crtu političkog sistema u Srbiji i svim građanima pokazao da mu je jedino stalo da po svaku cenu preuzmu svu vlast bez izuzetka. Sada je trenutak da ga u tome zaustavimo. Ovo je početak njegovog pada sa vlasti.

Boško Obradović (Srpski pokret Dveri)

Check Also

U FRANCUSKOJ I NEMAČKOJ NA DESETINE HILJADA LJUDI PROTESTVUJE PROTIV KARANTINA I DIKTATURE (VIDEO)

Hiljade demonstranata trenutno protestuje na trgu Trokadero u Parizu, protiv korona diktature, kršenja sloboda i …