Home / AKTUELNO / BOŠKO OBRADOVIĆ POSLAO ŠOKANTNO PISMO PUTINU: NEMOJTE VEROVATI VUČIĆU, ON JE SPREMAN DA…

BOŠKO OBRADOVIĆ POSLAO ŠOKANTNO PISMO PUTINU: NEMOJTE VEROVATI VUČIĆU, ON JE SPREMAN DA…

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović uputio je pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

U pismu poručuje da vlast u Beogradu njegovu posetu 17. januara želi da zloupotrebi u dnevno-političke svrhe i da je predstavi kao “podršku vladajućem režimu, a ne Srbiji”.

Obradović u pismu poželeo Putinu dobrodošlicu, jer je “prijatelj srpskog naroda i države”, a Srbi i Rusi su slovenska braća “po zajedničkom poreklu, jeziku, veri, kulturi i istoriji, tradicionalnim vrednostima i sudbini”.

 “Upravo vođen tim bratskim i prijateljskim osećanjima prema Ruskoj Federaciji, dužan sam da Vas obavestim o tome da aktuelna vlast u Srbiji želi da zloupotrebi Vaš dolazak u dnevno-političke svrhe i da ga predstavi kao podršku vladajućem režimu, a ne Srbiji”, naveo je Obradović.

On u pismu objašnjava da vladajuća stranaka organizuje miting podrške, ali da se to priprema kao kontramiting protestima opozicije koji traju već dva meseca u Beogradu.

“Time želi grubo da zloupotrebi Vaš dolazak i pozitivna osećanja većine građana Srbije prema Vama i Rusiji. I mnogi građani Srbije koji ne podržavaju aktuelnu vlast izašli bi da Vas pozdrave kada to ne bi bila manipulacija vladajućeg režima u dnevno-političke svrhe”, ocenio je Obradović.

On dalje navodi da se aktuelnoj vlasti u Beogradu ne sme verovati, iako tvrdi da Srbija neće ostati članica NATO i da neće uvesti sankcije Rusiji, jer su “spremni i da trguju sopstvenom zemljom i teritorijom, kao što to trenutno čini predsednik Srbije Aleksandar Vučić tajno pregovarajući o Kosovu i Metohiji bez znanja i saglasnosti Narodne skupštine Srbije”.

Obradović je pozvao Putina da bude njegov gost u parlamentu, kako bi čuo šta na temu Kosova misli opozicija, Srpska pravoslavna crkva, intelektualna elita i većina građana Srbije.

“Ja verujem da Vi ne možete pružiti podršku jednoj vlasti koja je spremna da se odrekne dela svoje državne teritorije, jer dobro znate šta za Srbiju, Evropu i Rusiju znači Kosovo i Metohija kao jedna od najznačajnijih hrišćanskih svetih zemalja. Ono što je Krim za Rusiju – mesto krštenja ruskog naroda – to je KiM za Srbiju”, napisao je Obradović.

(Beta)

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …