Home / ZANIMLJIVOSTI / NAJVEĆI ŠOK U 2019. GODINI: ENDI MARI U SUZAMA NAJAVIO DA NAPUŠTA TENIS! (VIDEO)

NAJVEĆI ŠOK U 2019. GODINI: ENDI MARI U SUZAMA NAJAVIO DA NAPUŠTA TENIS! (VIDEO)

Jedan od najvećih tenisera današnjice, Endi Mari, najavio je da bi meč protiv Batiste Aguta na Australijan openu mogao da bude poslednji u njegovoj karijeri i rekao je da će se povući iz tenisa do kraja leta.

Škot je najavio ovo posle saznanja da njegova povreda kuka nikada neće biti potpuno sanirana, i da borba više nema smisla.

Mari (31) se borio sa suzama u toku svoje konferencije za novinare pre Australijan opena, pa je čak i napustio prostoriju u jednom momentu, pre nego što je priznao da je veoma blizu kraja karijere.

Dvostruki šampion Vimbldona planira da se povuče upravo u julu, na Vimbldonu, ali je rekao da “nije siguran koliko još dugo može da nastavi”.

Čak je rekao da možda ni ne dođe do Vimbldona, i da bi Australijan open 2019. mogao da bude njegov poslednji turnir u karijeri.

On je najavio i da bi meč protiv Roberta Batiste Aguta u prvom kolu mogao da bude njegov poslednji meč u karijeri.

– Borim se već dugo. Sve me mnogo boli u poslednjih 20 meseci – rekao je Mari. – Ne mogu da obujem patike ili čarape bez bola. Pričao sam u decembru sa ljudima iz mog tima, i rekao sam im da ne mogu da nastavim ovo. Moram da imam cilj. Igrao sam bez kraja, bez prestanka bola.

Upitan da li bi ovo mogao da bude njegov poslednji turnir, on je ponovio:

– Sigurno. Nisam siguran da mogu da nastavim ovo još 5 meseci. Rekao sam timu da mogu da izdržim do Vimbldona, gde bih voleo da završim karijeru.Ali nisam siguran da mogu to da izdržim. Uradio sam sve da mi kuk bude bolje, i ništa nije pomoglo. Bolje mi je nego pre 6 meseci, ali još me mnogo boli. Teško mi je.

On je rekao da bi još jedna operacija kuka sigurno značila i kraj karijere, ali da će joj se podvrći posle toga, zbog boljeg kvaliteta života.

– Imam opciju da se još jednom operišem, i to će biti ozbiljnije nego prošli put. Da se rešim ovog bola. O tome razmišljam. Ali nema garancija… Samo želim bolji kvalitet života – zaključio je Mari.

Check Also

DA BUDE KAO NOVA: FANTASTIČAN RECEPT KAKO DA OČISTITE KADU OD ŽUTIH FLEKA

Jedna od najružnijih pojava koje možete zateći u kupatilu su žute naslage koje se pojavljuju …