Home / AKTUELNO / BOŠKO POSLE POBEDE I PRESUDE VUČIĆU: SLEDEĆA JE KRIVIČNA I ODUZIMANJE IMOVINE! (VIDEO)

BOŠKO POSLE POBEDE I PRESUDE VUČIĆU: SLEDEĆA JE KRIVIČNA I ODUZIMANJE IMOVINE! (VIDEO)

Predsednik SNS Aleksandar Vučić je sada i sudski potvrđen lažov i on bi trebalo da bude zadovoljan što nije kažnjen maksimalnom novčanom kaznom. Imao je priliku da se pojavi na sudu i dokaže svoje tvrdnje da sam lopov i fašista, ali ne samo da je izbegao sučeljavanje na ročištu, već ga njegovi advokati uopšte nisu ni predložili za svedoka”, rekao je lider pokreta Dveri Boško Obradović.

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu kojom se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavezuje da lideru Dveri Bošku Obradoviću plati 200.000 dinara sa zateznom kamatom, a u roku od 15 dana. Kako se navodi u presudi, Vučić je u obavezi da Obradović uplati taj novac “na ime naknade nematerijalne štete u vidu pretrpljenih duševnih bolova, a zbog povrede ugleda i časti”.

Komentarišući odluku suda, Obradović ističe da je ona dokaz da su ljudi u Srbiji gladi i žedni pravde, “više nego hleba”.

“Ovo je za mene i moju porodicu velika moralna satisfakcija, jer je skinuta ljaga sa našeg prezimena, jer niti smo lopovi niti smo fašisti. Istovremeno, ovo je izuzetno pozitivno odjeknulo među članovima i pristalicama Srpskog pokreta Dveri jer su predstavnici vlasti istim etiketama vređali čitav Pokret a ne samo mene.

Međutim, mnogo je važniji širi plan: ovo je istorijska presuda za srpsko pravosuđe koje je dokazalo da može da sudi bez straha od onoga ko je na vlasti. A to je upravo suština nezavisnosti pravosuđa. Ovo je i velika nada za sve ljude koji su poniženi i maltretirani pod ovom vlašću da će i oni dočekati pravdu. Konačno, ova presuda je svedočanstvo da bi Aleksandar Vučić izgubio u svakoj poštenoj utakmici: na sudu, na izborima, u TV duelu… Zato i pristaje da igra samo u unapred nameštenim utakmicama u kojima nema pravila, nema protivnika i nema sudije”, rekao je Obradović.

Nakon saznanja da je dobio spor protiv Vučića, deo javnosti je počeo da spekuliše o sudbini sudije koji je doneo presudu u korist Obradovića. Osvrnuvši se na pomenute navode, lider Dveri je rekao da se nada da nikom iz vlasti neće pasti na pamet da se sveti, te da i sama pomisao u tom pravcu govori koliko smo odamkli u negativnim tendencijama u našem društvu.

Ovo je najbolji dokaz u kakvom medijskom mraku živimo: da režimski mediji ne smeju da objave vest da je predsednik države izgubio jednu sudsku parnicu.

Neka ova istorijska presuda bude samo početak pravne i političke odgovornosti svih onih političara na vlasti koji su nas opljačkali, a da za to nikada za ovih 30 godina nisu odgovarali. To u praksi treba da znači ne samo visoku zatvorsku kaznu, već i finanijsku kaznu za nanetu štetu državi i narodu, oduzimanje nezakonito stečene imovine, ali i lustraciju – zabranu obavljanja javne funkcije na duži vremenski period. To bi bila prava promena sistema za koju se zalažem. Smena vlasti više nije dovoljna.

Siguran sam da će sledeće presude Aleksandru Vučiću i njegovim polugama režima biti krivične – poručio je Obradović.

(Srbin.info)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …