Home / AKTUELNO / Branislav je upoznao Kim Džong Una i sada otkriva pravu istinu: Sedim sa „ubijenim“ ljudima, a sramota me da kažem da su mrtvi.. (VIDEO)

Branislav je upoznao Kim Džong Una i sada otkriva pravu istinu: Sedim sa „ubijenim“ ljudima, a sramota me da kažem da su mrtvi.. (VIDEO)

500

Severna Koreja je vrlo organizovana i spremna zemlja. Sankcije će sasvim sigurno uticati na život građana, ali isto je tako sigurno da neće gladovati, rekao je za „Sputnjik“ Branislav Moro, koji je u toj zemlji radio kao odbojkaški trener.

U emisiji „Drugi pogled sa Ljubinkom Milinčić“, odbojkaški trener Branislav Moro uključio se preko telefona.

Moro je dugo radio kao odbojkaški trener u Severnoj Koreji. Trenutno živi u Manili, na Filipinima. Dok je živeo u Severnoj Koreji nije se, kako kaže, interesovao samo za sport, već je gledao i informisao se o događajima i društvenim dešavanjima.

Domaćini su, navodi on, uvek bili otvoreni i gostoljubivi prema njemu. Ulazio je čak i u kasarne, imao je kontakte sa najvažnijim generalima, a susreo se kao trener severnokorejske odbojkaške reprezentacije i sa predsednikom Severne Koreje Kim Džong Unom.

– Mogu da vam kažem da je vrlo prijatan, vrlo obrazovan. Na kraju krajeva, školovao se u Švajcarskoj i tamo je proveo osam godina. Tako da je uspeo da sazna šta je dobro, a možda i šta je loše. Zaista nosim povoljne utiske sa tog susreta, naročito zato što je bio strašno zainteresovan i informisan o svemu što radim i što se dešava u mom poslu – kaže Moro.

On dodaje da je ubeđen u to da je 95 odsto onoga što o Severnoj Koreji i Kim Džong Unu piše u svetskim medijima netačno. Kao primer netačnih informacija o Severnoj Koreji, Moro navodi primer navodno ubijenih sportista koji nisu postigli dobar rezultat na nekom međunarodnom takmičenju.

– Ja, recimo, sedim sa nekim od tih ubijenih ljudi, a sramota me je da mu kažem da je on mrtav. I to, naravno, sačuvam za sebe. U jednom trenutku sam čak i otvorio internet ispod stola da pogledam da li je to taj čovek. Zaista je malo pravih informacija – smatra Moro.

Ljudima koji nisu posetili Severnu Koreju teško je da razumeju život u toj zemlji, dodaje on i priznaje da je i njemu bilo potrebno nekoliko godina da shvati tu zemlju.

Pogledajte video:

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …