Home / AKTUELNO / BRAZIL SPREMAN DA UČESTVUJE U AMERIČKOJ INVAZIJI NA VENECUELU

BRAZIL SPREMAN DA UČESTVUJE U AMERIČKOJ INVAZIJI NA VENECUELU

SjedinjeneE Države i Brazil pozvali su Kubu, Rusiju i Kinu da prestanu da podržavaju predsednika Venecuele Nikolasa Maduro.

Ovo je objavio Stejt departmane povodom telefonskog razgovora državnog sekretara majka Pompea i šefa brazilske diplomatije Ernesta Arauža.

U saopštenju se još naglašava da SAD i Brazil nameravaju da zajedno rade na „razrešenju krize u Venecueli“.

Pravo značenje ove `namere` može se oceniti samo ako se ima u vidu da je predsedbnik Brazila Žair Bolsonaro prethodno priznao da se njegova zemlja može uključiti u vpojnu intervenciju SAD protiv Venecuele.

Reagujući na to, Maduro je Bolsonaru poručio:

„Ti  oponašaš Hitlera. Tvoje pretnje će se okrenuti protiv tebe samog. Vratiće ti se ovo što radiš protiv Venecuele“.

Pompeo je, inače, licemerjem nazvao apele više zemalja da se SAD ne mešaju u unutrašnje stvari Venecuele i drugih latinoameričkih zemalja:

„Kina i druge zemlje licemerno pozivaju na nemešanje u stvari Venecuele. Njihove finansijske intervencije su doprinele razaranju te zemlje. Kad je reč o licemernim pobornicima nemešanja u stvari Latinske Amerike – ne smeju se, naravno, gubiti iz vida ni Rusi“.

Pompeo je Rusiju i Kinu nazvao „lažnim prijateljima Latinske Amerike“.

Jedini pravi prijatelj su im – uveren je Pompeo – SAD koje ih eksploatišu i organizuju pobunu i prevrat u svakoj koja počne da se osamostaljuje. Niz je zastrašujući: Nikaragva, Panama, Čile, Grenada…

Check Also

DOJČE BANKA PREDVIĐA: USKORO FINANSIJSKI KRAH EVROPE

Sniženje kamatnih stopa na depozite Evropske centralne banke do minus 0,5 odsto je teško breme …