Home / AKTUELNO / EVO KOLIKO SU SAD PLATILE IZDAJU IZ EKVADORA I HAPŠENJE ASANŽA..

EVO KOLIKO SU SAD PLATILE IZDAJU IZ EKVADORA I HAPŠENJE ASANŽA..

Međunarodni monetarni fond je pre par dana odobrio Ekvadoru pozajmicu od 4,2 milijarde dolara, što je deo šireg paketa pomoći za potporu vladinog programa ekonomskih reformi

Zajmodavac iz Vašingtona je pristao na uslove finansiranja krajem prošlog meseca, a konačnim odobrenjem odbora MMF-a objavljena je, u ponedeljak, i prva rata od 652 miliona dolara.

Direktorka MMF-a Kristin Lagard izjavila je kako će podrška osnažiti vladine napore da ojača svoje finansije, uključujući preraspodelu plata, postupno smanjenje subvencija za gorivo i smanjenje javnog duga.

“Uštede ostvarene ovim merama omogućiće povećanje troškova za socijalnu pomoć tokom programa” – rekla je Lagard u saopštenju, ističući kako će “Zaštita siromašnih i najugroženijih slojeva u društvu biti ključni cilj programa”.

Očekuje se da će glavni grad Kito dobiti još šest milijardi dolara od Razvojne banke Latinske Amerike, Međuameričke razvojne banke, Svetske banke i Latinoameričkog rezervnog fonda.

“Ekvadorske vlasti sprovode sveobuhvatni program reformi usmeren na modernizaciju ekonomije i utiranje puta snažnom, održivom i pravednom rastu” – izjavila je Lagard.

MMF sprovodi periodične preglede svojih pozajmica kako bi osigurao da vlade sprovode svoju politiku zalaganja, a zatim oslobađaju sredstva u delovima.

(novi-svjetski-poredak.com)

Check Also

NEMAČKA NA NOGAMA- POČEO OTPOR: “NEĆEMO DA NOSIMO BRNJICU I HOĆEMO PRIRODNI IMUNITET UMESTO VAKCINE”

U Berlinu se održava skup pod nazivom “Kraj pandemije – dan slobode”, a među njima …