Home / AKTUELNO / BRITANSKE SLUŽBE UPOZORAVAJU: RUSI SU ZA „BITKU BITAKA“ SPREMILI NOVU TAKTIKU

BRITANSKE SLUŽBE UPOZORAVAJU: RUSI SU ZA „BITKU BITAKA“ SPREMILI NOVU TAKTIKU

BRITANSKA vojna špijunaža je za tri poslednja dana dala već drugo upozorenje svojim i američkim marionetama u Kijevu: da je ruski Generalštab promenio taktiku, odnosno – da je spremio novu taktiku za donbasku „bitku bitaka“.

Navela je da će Rusi preneti težište na masovno korišćenje avijacije, raketa i artiljerije. Da će `preoravati` ukrajinske fortifikacije i položaje, pa tek potom kretati sa tenkovima i pešadijom.

U suštini, Britanci su samo `opisali` ono što se već realno događa zapadno od Donjecka i Gorlovke i oko Kramatorska, Slavjanska, Njujorka, Pokrovska, Lisičanska i Severodonjecka.

Ruska avijacija i „veliki kalibri“ već peti dan metodično razaraju sve ukrajinske utvrđene tačke i pozicije. A protivnik ne može na istok jer ga na toj strani čekaju armije DNR i LNR.

Svako povlačenje na zapad bi bilo više nego rizično jer bi značilo izlazak u otvorenu stepu. Faktički: na brisani prostor koji je pod punom kontrolom ruske avijacije, udarnih dronova, raketa i dalekometne artiljerije.

Međutim, Rusi ne lišavaju Ukrajince samo na zapadnom obodu Donbasa utvrđenja i ratne tehnike.

Izveli su moćan raketni udar – verovatnom Iskanderom-M – po vojnoj ifrastrukturi Nikolajeva. Takve snage da su u dobrom delu grada popucali prozori.

Sa četiri krstareće rakete „Kalibar“, koje je lansirala jedna ruska fregata iz Crnog mora, uništeni su vojni ciljevi kod Starobogdanovke i vojni aerodrom Čuguev.

Kod gradića Zvonjeckoe, u Dnjepropetrovskoj oblasti, raketama je uništen trenažni kamp ukrajinskih neonacista i stranih plaćenika.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …