Home / AKTUELNO / BRNABIĆ: “OVO JE GODINA U KOJOJ ĆEMO PRIZNATI KOSOVO KAO…”

BRNABIĆ: “OVO JE GODINA U KOJOJ ĆEMO PRIZNATI KOSOVO KAO…”

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Ženevi da je interes Srbije mir i stabilnost u regionu, kao i saradnja sa svim partnerima.

“Pre svega smo zainteresovani za budućnost, za stvaranje regiona u kome mladi žele da ostanu, za zaustavljanje odliva mozgova, za profitiranje od četvrte industrijske revolucije”, rekla je Brnabićeva novinarima u Ženevi, gde prisustvuje Strateškom dijalogu Svetske banke.

Prema njenim rečima, digitalizacija je “jedinstvena mogućnost ne samo za Srbiju nego i za region” jer “pobednici četvrte industrijske revolucije mogu biti i oni koji to u prethodnim slučajevima nisu bili”.

Brnabićeva je rekla da Srbija ima suficit treću godinu zaredom, da je lider po stranim direktnim investicijama i da je nezaposlenost prepolovljena, ali da je neophodna stabilnost da bi se “videle sve koristi fiskalne konsolidacije”.

“Koliko god bili politički i socijalno stabilni i jaki, svaka percepcija nestabilnosti će uticati na nas”, navela je premijerka.

Ona se dotakla i pitanja Kosova. “Ovo je godina u kojoj ćemo priznati Kosovo kao ono što jeste – autonomna pokrajina Srbije”, rekla je Brnabićeva.

(Beta)

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …