Home / AKTUELNO / BUJICE URNISALE SREBRENICU, NEVREME POGODILO SARAJEVO: Provala oblaka paralisala Bosnu, da li isti stižu u Srbiju? (VIDEO)

BUJICE URNISALE SREBRENICU, NEVREME POGODILO SARAJEVO: Provala oblaka paralisala Bosnu, da li isti stižu u Srbiju? (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Jako nevreme pogodilo je danas celu Bosnu i Hercegovinu i paralisalo saobraćaj na mnogim putevima.

U veoma kratkom periodu jaka kiša, pračena vetrom i grmljavinom napravila je velike probleme u saobraćaju širom Sarajeva.

Juče je zbog jake kiše poplavljeno nekoliko kuća u Maglaju, a i u Tuzlanskom kantonu je bilo mnogo problema zbog poplava. Provala oblaka i jaka kiša koja je više od tri sata neprekidno padala u Srebrenici izazvali su brojne i snažne bujice koje su napravile štete na lokalnim putevima, usevima i objektima.

Prema podacima Civilne zaštite ove opštine, bujice su nanele mulj, kamenje, granje i otpad na puteve, a delovi mnogih lokalnih puteva pretvoreni su bujice, jer je voda izrovila kanale.

Selo Kutuzero je odsečeno kao i neki zaseoci u mesnoj zajednici Sutjeska do kojih se ne može doći vozilima dok se ne saniraju oštećenja koja su bujice načinile.

U Srebrenici je voda ušla u podrume mnogih kuća i drugih objekata i vlasnici jutros ispumpavaju vodu, a rečica Križevica odnela je nekoliko desetina metara zemljišta, prenosi rtrs.tv.

Bujice su sa nekih strmih njiva odnele useve, a na oranice u ravnici nanele su mulj i poplavile ih, pa je neizvesno da li je rod na tim njivama potpuno uništen.

Do prekida snabdevanja strujom i vodom u ovoj opštini nije dolazilo, a rade i telefonske i internet veze i saobraćaj se odvija regionalnim putevima redovno.

Iz Civilne zaštite upozoravaju vozače da oprezno voze, jer zbog mulja i granja, kao odrona na pojedinim deonicama puteva prohodna je samo jedna kolovozna traka.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srebrenici je u protekla 24 časa palo 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Pogledajte snimke jučerašnjeg nevremena:

Kako će biti u Srbiji, da li nas očekuje isti scenario kao i BiH?

Nevreme praćeno nepogodama zahvatilo je noćas i zapadnu Srbiju gde je napravilo mnogo štete, a pojedine gradove ostavilo bez struje.

Ostatak vikenda u Srbiji biće sparan i nestabilan, u pojedinim delovima oblačan i uz kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom. Nisu isključene ni lokalne nepogode sa gradom.

Pogledajte video:Srna)

Check Also

ŠEKLER NAJAVIO: OVE KOVID PROPUSNICE SU SAMO UVOD! MORAJU DA VAŽE 24 ČASA!

Od sinoć od 22 sata počela je kontrola ugostiteljskih objekata kako bi se proverilo da …