Home / AKTUELNO / CEO BALKAN BRUJI– Ovaj čovek će zameniti Mila Đukanovića!

CEO BALKAN BRUJI– Ovaj čovek će zameniti Mila Đukanovića!

500
Kako Kurir ekskluzivno saznaje, kandidat za premijera Crne Gore, ispred vladajućeg DPS-a biće Duško Marković.

Širok javnosti postao je poznat kada je 2005. godine imenovan za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost, iako je s početka 1990-ih obavljao najviše funkcije u Vladi Crne Gore.

Marković je rođen 6. jula 1958. u Mojkovcu. Diplomirao na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, 1983. godine, posle čega se zaposlio u pravnoj službi Rudnika “Brskovo”, u Mojkovcu. Godine 1986. imenovan je za sekretara Skupštine Opštine Mojkovac, a na ovoj funkciji bio je do 1989. godine, kada je postao predsednik Skupštine Opštine Mojkovac.

Od 1991. do 1998. bio je generalni sekretar Vlade Crne Gore, a do 1998. takođe i poslanik u Skupštini Crne Gore. Od tada, do 2005. godine obavljao je funkciju pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za službu Državne bezbednosti.

Od 2005. do 2010. bio je direktor Agencije za nacionalnu bezbednost, a 2010. je imenovan za ministra bez portfelja u Vladi Crne Gore. Od tada je bio potpredsednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i spoljnu politiku i ministar pravde, a od marta 2012. i ministar za ljudska i manjinska prava.

500

Tokom predizborne kampanje Marković se zalagao da na listi budu zastupljeni i mladi i žene, i da se mora uvažavati realnost.

„Od Crne Gore smo stvorili atraktivnu investicionu destinaciju, a GDP je porastao za tri odsto. Počeli smo mnoge kapitalne projekte, a u programu smo naveli podatke koje preporučuju da građani glasaju za nas na izborima“, poručio je tada Marković.

(kurir.rs)

Check Also

NOGO PONOVO ŠOKIRAO OTKRIĆEM: EVO ŠTA VUČIĆ I OPOZICIJA RADE I ŠTA KRIJU (VIDEO)

Nogo tvrdi da srbija od 3. juna nema ni Vladu Srbije ni Skupštinu Srbije. Jedini …