Home / AKTUELNO / ČEPURIN: IMAMO VELIKE EKONOMSKE PLANOVE ZA SRBIJU..

ČEPURIN: IMAMO VELIKE EKONOMSKE PLANOVE ZA SRBIJU..

Imamo velike planove za budućnost rusko-srpskih odnosa i možemo da očekujemo veliki napredak u budućnosti, izjavio je danas ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin i poručio da, bez obzira na izazove, postoje velike šanse da Rusija osnaži svoje ekonomsko prisustvo u Srbiji.

„Rusija ima mogućnost da širi svoj ekonomski uticaj, tome težimo i moramo da brzo postignemo ciljeve. Imamo političku stabilnost, tu su i drugi uslovi koji nas inspirišu da rešimo sve međunarodne izazove, da rastemo u narednih nekoliko godina, što će se odraziti i na naše odnose sa Srbijom“, rekao je Čepurin na poslovnom forumu u organizaciji „Zberbanke“.

Naveo je da je Rusija zvanično treći najveći trgovinski partner Srbije, ali i da je, kada se cifre, kako kaže, pogledaju iz drugačijeg ugla, Rusija zapravo na drugom mestu i blizu je Nemačke.

„Naš promet se prošle godine povećao za 20 odsto i taj trend je nastavljen u prvom kvartalu ove godine. Kada se bude uradio gasovod kroz Srbiju, modernizacija Banatskog dvora i s obzirom na ruske kompanije koje razmatraju poslovanje u Srbiji, poput ’Roskosmosa‘, koji će takođe doći u Srbiju, videćemo širenje mogućnosti za rast i saradnju sa bankarskim sektorom, posebno ’Zberbankom‘“, rekao je Čepurin.

Ocenio je da bi „Zberbanka“ trebalo da posluje u Srbiji, jer je Srbija, kako kaže, tržište koje obećava i pokazuje pozitivnu dinamiku i trendove za „plodonosnu“ rusko-srpsku saradnju.

Naveo je da pojedine ruske kompanije već posluju u Srbiji, poput „Jandeksa“, koji je prisutran sa taksi uslugama, te da su građani zadovoljni uslugama ove kompanije.

Dodao je da i ruski tehnološki gigant „Kasperski“ razmatra širenje u Srbiji.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …