Home / AKTUELNO / Četnici dolaze u Novi Pazar 23. oktobra: Ništa nas ne može zaustaviti!

Četnici dolaze u Novi Pazar 23. oktobra: Ništa nas ne može zaustaviti!

Četnički pokret najavio je za 23. oktobar parastos u Petrovoj crkvi u Novom Pazaru i šetnju kroz taj grad. Ovo udruženje je saopštilo da se ovaj događaj organizuje povodom dana oslobođenja Novog Pazara.

cetnici
– Četnički pokret poziva sve poštovaoce rodoljubive tradicije Srpskih oslobodilačkih ratova da svojim prisustvom u Petrovoj crkvi 23. oktobra 2014. godine na parastosu izginulim junacima, odaju počast ovim hrabrim Srbima koji nisu žalili da daju svoj život za oslobođenje Srbije od Tuskog ropstva. Parastos je zakazan za 10 časova. Novi Pazar je oslobođen 23.oktobra 1912. godine i na taj dan ćemo posle parastosa u Petrovoj crkvi mirno i dostojanstveno prošetati do crkve Svetog Nikole, gde ćemo upaliti sveće čuvenom generalu i oslobodiocu Mihailu Živkoviću. Potom, u 12 časova nastavićemo “Šetnju oslobođenja” do opštine Novi Pazar, gde ćemo predati našu inicijativu za postavljanje spomenika generalu Mihailu Živkoviću u gradskom parku. Time se svesrpsko malo obeležavanje ovog značajnog datuma završava – kaže se u saopštenju.

Takođe, poručuje se da će se ovaj događaj organizovati, uprkos velikom riziku i bez obzira na to što bi značilo povećano prisustvo vojske i p0olicije u tom gradu.

– Javljaju se razni glasovi da obeležavanje značajnih datuma oslobođenja Srbije nisu dozvoljena, no mi ne verujemo u to. Svedoci smo da sadašnja Vlada Srbije čini sve da se demokratija poštuje u Srbiji makar to značilo podići policiju i vojsku na one koji drugačije misle. Skup i šetnja biće uredno prijavljeni, no u slučaju da se desi da zbog povećanog obima radova na srpskim putevima bude većih prepreka, jer Srbija se gradi uzduž i popreko, u tom slučaju savetujemo da se svi učesnici organizuju sopstvenim prevozom, redovnim autobuskim i železničkim linijama, kao i pešaka šumom, dolinom, planinom… Za nas prepreka nema – poručuju iz Četničkog pokreta.

Kako je navedeno, šetnju će predvoditi potomci oslobodioca Novog Pazara, a prilikom šetnje koja je nazvana “Šetnja oslobođenja” svi učesnici će dobiti majce sa natpisom “Seti se ko su ti bili preci”.

Iz Novog Pazara za sada nije bilo zvaničnih reagovanja na ovaj skup.

(Telegraf.rs)

Check Also

HAOS U BRISELU: DESETINE HILjADA NA ULICAMA, SUKOBI S POLICIJOM, SUZAVAC.. (VIDEO)

Na desetine hiljada ljudi marširalo je danas centrom Brisela u znak protesta zbog pooštrenih ograničenja …